Αποσύρθηκε ο δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης Ουσάμα Μελούλι

Ο Τυνήσιος Ολυμπιονίκης κολυμβητής, Ουσάμα Μελούλι, ανακοίνωσε αιφνίδια την απόσυρση του από την ενεργό δράση, εξαιτίας της διαμάχης που έχει με την ομοσπονδία κολύμβησης της χώρας του.

Ο 37χρονος αθλητής και η μητέρα του, κατηγορούνται ότι πλαστογράφησαν αποδείξεις, από τις οποίες ο Ουσάμα λάμβανε χρήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, με την ομοσπονδία να έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο ίδιος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο, στους οποίους είχε πάρει την πρόκριση τερματίζοντας δέκατος στον προ-ολυμπιακό αγώνα ανοιχτής θάλασσας, που έγινε τον περασμένο μήνα στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας.

Επιπλέον, εξαιτίας του πέρας της χρονικής προθεσμίας για αντικατάσταση αθλητή από επιλαχόντα, πιθανότατα η κούρσα των 10χλμ. να διεξαχθεί με έναν κολυμβητή λιγότερο (24)

«Μετά από ένα μήνα δοκιμασίας, έχασα κάθε ελπίδα για συμφιλίωση ή νίκη στην υπόθεσή μου. Έτσι αποφάσισα να αποσυρθώ από τις διεθνείς διοργανώσεις και να μποϊκοτάρω τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Instagram ο Μελούλι.

Ο Τυνήσιος στέφθηκε Ολυμπιονίκης το 2008 στο Πεκίνο στα 1.500 μέτρα ελεύθερο και το 2012 στο Λονδίνο, στα 10χλμ σε ανοιχτή θάλασσα, αποτελώντας τον μοναδικό αθλητή που έχει καταφέρει να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης σε πισίνα και σε ανοιχτή θάλασσα.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος