Ολυμπιακοί Αγώνες-Τάε Κβον Ντο: Δυο έφηβοι απέκλεισαν τα φαβορί

Στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά Τάε Κβοντ Ντο, δυο έφηβοι «σόκαραν» τα θεωρητικά φαβορί της διοργάνωσης αποκλείοντάς τα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο λόγος για την 17χρονη Αντριάνα Θερέθο Ιγκλέσιας, η οποία επιβλήθηκε της 34χρονης Γου Τζινγκιού από την Κίνα στα -49 κιλά. Η νεαρή αθλήτρια επικράτησε με 33-2 επί της Κινέζας κατόχου δυο Ολυμπιακών μεταλλίων.

Η Ιγκλέσιας στην ημιτελική φάση νίκησε και την Ρουκιγιέ Γιλντιρίμ από την Τουρκία με 39-19 και πλέον προετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό στην κατηγορία της, όπου θα αντιμετωπίσει την Πανιπάκ Γονγκατανακίτ από την Ταϊλάνδη.

Η δεύτερη αξιοσημείωτη περίπτωση είναι αυτή του 19χρονου Τυνήσιου Μοχάμεντ Χαλίλ Τζεντούμπι, ο οποίος αιφνιδίασε τον Αιθίοπα Σόλομον Ντέμσε στα προημιτελικά της κατηγορίας των -58 κιλών, επικρατώντας με 32-9.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τζεντούμπι απέκλεισε στον ημιτελικό, ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της διοργάνωσης, τον Γιανγκ Γιουν από τη Νότια Κορέα με 25-19 και θα βρεθεί στον τελικό, για να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος