Ολυμπιακοί Αγώνες-Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα αποτελέσματα της ημέρας (24/7)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των ομίλων στο ποδόσφαιρο γυναικών:

Χιλή-Καναδάς 1-2

Την πρώτη νίκη του σε Ολυμπιακό τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου κατάφερε να πανηγυρίσει η Εθνική ομάδα του Καναδά, η οποία επικράτησε με 2-1 επί της ανταγωνιστικής Χιλής. Ο Καναδάς έφτασε τους 4 βαθμούς και κατάφερε να πάρει το εισιτήριο από τον 5ο όμιλο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η Τζανίν Μπέκι ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια για τις νικήτριες, καθώς σημείωσε και τα δυο γκολ της ομάδας της στο 39′ και το 47′ αντίστοιχα, ενώ είχε και μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ακόμη ένα τέρμα στο 20′, αλλά αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε. Το τέρμα για την Χιλή σκόραρε η Αράγια με εκτέλεση πέναλτι στο 57′.

Κίνα-Ζάμπια 4-4

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, Κίνα και Ζάμπια ήρθαν ισόπαλες με 4-4 προσφέροντας πλούσιο θέαμα. Οι Κινέζες προηγήθηκαν με 3-1 χάρη σε τρία τέρματα της Βανγκ Σουάνγκ στο 6′, 22′ και 83′ (πέναλτι). Στο 69′, η Ζάμπια κατάφερε να πάρει τα ηνία του ματς με γκολ της Μπαντά, η οποία σημείωσε χατ-τρικ, ωστόσο η Κίνα πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ της Ουάνγκ 83ο λεπτό.

Σουηδία-Αυστραλία 4-2

Η Σουηδία πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας με 4-2 επί της Αυστραλίας και έτσι κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά. Παρά το γεγονός πως η Αυστραλία προηγήθηκε με 1-2, το συγκρότημα του Πίτερ Γιέντχανσον ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και πήρε το “τρίποντο” με την Ρόλφο να πετυχαίνει 2 τέρματα στο 20′ και στο 63′.

Ιαπωνία-Μεγάλη Βρετανία 0-1

Την πρόκριση όπως και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη πανηγύρισε και η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, αυτή τη φορά απέναντι στην Ιαπωνία, με το τελικό σκορ της αναμέτρησης να διαμορφώνεται στο 0-1. Το γκολ για τις Βρετανίδες σημείωσε η Έλεν Γουάιτ στο 74ο λεπτό του ματς.

Ολλανδία-Βραζιλία 3-3

Σε ένα ματς που εξελίχθηκε για “γερά νεύρα”, Ολλανδία και Βραζιλία προσέφεραν πλούσιο θέαμα και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας, με το ματς να λήγει στο 3-3. Οι δυο ομάδες πλέον “συγκατοικούν” στην κορυφή του 8ου ομίλου. Τα τέρματα για τις “οράνιε” σημείωσαν οι Μιεντέμα (3′, 59′) και Γιάνσεν (79′), ενώ από την άλλη μεριά, για την “σελεσάο” σκόραρε η Ντεμπίνια στο 16, η Μάρτα στο 64′ και η Λουντμίλα ήταν αυτή που χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα της με γκολ στο 68ο λεπτό.

Νέα Ζηλανδία-Η.Π.Α. 1-6

Στο 6ο και τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, καταφέρνοντας να επικρατήσουν με το επιβλητικό 6-1. Οι Η.Π.Α. πλέον βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς, όσους έχει και η Αυστραλία.

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος