Ολυμπιακοί Αγώνες – Λος Άντζελες 2028: Τα 9 νέα αθλήματα που εξετάζει η ΔΟΕ

Array

Ανοιχτή να συμπεριλάβει νέα αθλήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028 είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα marketing registrado, η ΔΟΕ έστειλε προτάσεις σε εννέα ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων είναι και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), προκειμένου να μελετήσουν την πιθανότητα ύπαρξης τους περιλαμβάνονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του Λος Άντζελες 2028.

Εκτός από τα μηχανοκίνητα αθλήματα, εξετάζεται η πιθανή επιστροφή του καράτε, μετά την παρουσία στο Τόκιο 2020 και την απουσία στο Παρίσι 2024, όπως επίσης και η παρουσία των Μπρέικ ντανς (Break dance), Σόφτμπολ (softball), κρίκετ, λακρός (lacrosse), σκουός (squash), Κικ Μπόξινγκ (kickboxing) και Φλαγκ φούτμπολ (flag football), μια μορφή αμερικανικού ποδοσφαίρου που παίζεται χωρίς προστασία.

Η διαδικασία

Οι αντίστοιχες ομοσπονδίες έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου για να υποβάλουν το σχετικό τους αίτημα στη ΔΟΕ, και στη συνέχεια να περιμένουν την τελική απόφαση που θα ληφθεί στο συνέδριο της Βομβάης στα μέσα του 2023.

Οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, που διεξήχθησαν στο Τόκιο το 2021, κόστισαν 12,31 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονταν να δαπανηθούν το 2013, όταν ανακοινώθηκε ο τόπος διεξαγωγής.

Το κόστος αυξήθηκε ως αποτέλεσμα της αναβολής εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, αλλά παρά την απαγόρευση της παρουσίας των φιλάθλων στις εξέδρες, περισσότεροι από τρία δισεκατομμύρια τηλεθεατές τις παρακολούθησαν στην τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος