Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανίκητη η εθνική πόλο γράφει ιστορία και παίρνει μετάλλιο

Μετά από μια σπουδαία εμφάνιση η εθνική ομάδα πόλο επικράτησε με σκορ 9-6 της Ουγγαρίας και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Ελλάδα δεν έχασε σε καμία στιγμή του αγώνα τον έλεγχο ή το προβάδισμα και όντας εξαιρετική στο αμυντικό κομμάτι δεν «λύγισε» ούτε από την μεγάλη των Μαγυάρων σχολή. Πλέον το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του ενόψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής. Όπως και να’ χει όμως το μετάλλιο είναι εξασφαλισμένο μιας και στην χειρότερη περίπτωση, οι πολίστες μας θα ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Το ματς:

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά «σφιγμένες» στα πρώτα λεπτά. Πολλά δοκάρια, αρκετές χαμένες ευκαιρίες στον παραπάνω παίκτη. Όλα αυτά άλλαξαν 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα πριν την λήξη της πρώτης περιόδου όταν ο Στέλιος Αργυρόπουλος έκανε το 1-0 από πλάγια θέση. Εξήντα οκτώ δευτερόλεπτα μετά και με την ψυχολογία στα ύψη, ο Κώστας Γκιουβέτσης έκανε το 2-0. Οι Ούγγροι βρήκαν το πρώτο δικό τους γκολ κόντρα στην εκπληκτική ελληνική άμυνα με τον Βάμος στην λήξη του οκταλέπτου για το 2-1.

Με την επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Βλάχου διεύρυναν εκ νέου το προβάδισμά τους με εντυπωσιακό γκολ του Στέλιου Αργυρόπουλου. Οι Μαγυάροι απάντησαν αμέσως με τον Ζάλαγκι για το 3-2 σε ένα γκολ που έμοιαζε αρκετά με αυτό του Βάμος νωρίτερα. Παρά το γεγονός ότι είχε βρει τρεις φορές δίχτυα, η Ελλάδα ήταν άτυχη μιας και πολλές επιθέσεις της σταμάτησαν στα δοκάρια του Νάγκι. Στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα το παιχνίδι να χαλάσει. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει άλλο γκολ.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ούγγροι εκμεταλλευόμενοι την αστοχία της εθνικής στην επίθεση έκαναν γρήγορα το 3-3 με τον Παστόρ. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος όμως πήρε τον ρόλο του Κώστα Γενηδουνιά από τον προημιτελικό και έγραψε το 4-3 με 4:33 στο ρολόι. Το πρόβλημα στον παίκτη παραπάνω παρέμενε, όμως οι Ούγγροι εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα και έκαναν γρήγορα το 4-4 με τον Μάνχερτ. Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε με τον Αργυρόπουλο να σκοράρει ξανά, φτάνοντας τα τέσσερα προσωπικά γκολ.

Με το «καλημέρα» της τελευταίας περιόδου ο Μάνχρεζ έκανε το 5-5 όμως ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, απάντησε άμεσα για το νέο προβάδισμα. Μετά από μερικές εξαιρετικές άμυνες και σωστή επιθετική λειτουργία ο Άγγελος Βλαχόπουλος έκανε το 7-5. Η νέα μείωση ήρθε σχεδόν αμέσως με τον Βάργκα τεσσερισήμισι λεπτά πριν το φινάλε. Αλλά ο ρυθμός είχε ανοίξει και η Ελλάδα βρήκε νέο γκολ με τον Κώστα Γκιουβέτση για το 8-6. Με δύο λεπτά και δευτερόλεπτα στο ρολόι, ο Δημήτρης Σκουμπάκης εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», έγραψε το 9-6 και έστειλε την χώρα μας στον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Τα σετ: 2-1, 3-2, 5-4, 9-6

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν από την εθνική ο Δερβίσης (43΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), ο Παπαναστασίου (6΄52΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Σκουμπάκης (2΄11΄΄ πριν τη λήξη του ματς) και από την Ουγγαρία ο Χοσνιάνσκι (5΄25΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης) και ο Γιάνσικ (4΄07΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού)

Διαιτητές: Γκόλντενμπεργκ (ΗΠΑ), Βοεβόντιν (Ρωσία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτς): Νάγκι, Ανγκιαλ, Μάνχερτς 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Ερντελι, Βάργκα 1, Μέζεϊ, Χαράι

Ακολουθήστε το ertnews.gr, για να παρακολουθείτε ζωντανά τις εξελίξεις σε όλα τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Μείνετε συντονισμένοι για ό,τι συμβαίνει στο μεγάλο ραντεβού της Ιαπωνίας, μέσω των μεταδόσεων λεπτό προς λεπτό του www.ertnews.gr και του συνεχώς ανανεωμένου φωτογραφικού & οπτικοακουστικού υλικού της ΕΡΤ· το οποίο, θα σας εξασφαλίζει εντυπωσιακές εικόνες από τα παρασκήνια των αγωνισμάτων, αλλά και τα ενδότερα του Ολυμπιακού Χωριού· ξεχωριστά βίντεο με τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και τις σημαντικότερες στιγμές τους εντός & εκτός αγωνιστικού χώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος