Οι δηλώσεις των προπονητών ενόψει του Super Cup μπάσκετ

Το 2ο Super Cup του ΕΣΑΚΕ διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (25-26/9) στην Πάτρα και οι συμμετέχοντες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Για κάθε μια από τις τέσσερις ομάδες μίλησαν οι προπονητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ίδια την διοργάνωση αλλά και την προετοιμασία η οποία πλέον έφτασε στο τέλος της. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί αύριο (16:30, 25/9) ανάμεσα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και στην φιναλίστ της περσινής σεζόν, ομάδα του Λαυρίου. Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 21:00 ανάμεσα σε Προμηθέα Πάτρας και ΑΕΚ. Όλοι οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιηθούν στο «Κλειστό Δ. Τόφαλος».

Παρακάτω οι δηλώσεις των προπονητών των ομάδων:

Δημήτρης Πρίφτης (Παναθηναϊκός): «Είμαστε σε μια διοργάνωση με αξιόλογες ομάδες. Προσωπικά τρέφω μεγάλο σεβασμό στον Χρήστο Σερέλη και το Λαύριο γι αυτό που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έχουμε να κάνουμε ως Παναθηναϊκός είναι να μην παίξουμε ως φαβορί, να μην έχουμε αυτό το πράγμα στο μυαλό μας. Το βασικό για το Λαύριο είναι ότι έχει τον ίδιο προπονητή για 18 χρόνια. Δείχνει μια σταθερότητα, αλλά πέρα από αυτό, είναι μια ομάδα που παρουσίασε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα. Τόσο όσον αφορά το στυλ που παίζει, όσο και τις επιλογές των παικτών που κάνει. Έχει κάτι διαφορετικό, που φεύγει από τα τετριμμένα του σετ παιχνιδιού, του αργού μπάσκετ. Η απόφαση για το “κόψιμο” του Τζέρεμι Έβανς έχει καταρχάς να κάνει με τον κανονισμό που υπάρχει με τους ξένους. Από εκεί και πέρα, είναι εσωτερικοί οι λόγοι. Έχουμε κάποιους παίκτες στην γραμμή των ψηλών που μπορούν να καλύψουν το κενό».

Χρήστος Σερέλης (Λαύριο): «Είναι μεγάλη τιμή για το Λαύριο, που βρίσκεται σε αυτή τη διοργάνωση. Προφανώς δεν είμαστε το φαβορί της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο παιχνίδι, προφανώς χωρίς την πίεση του αποτελέσματος. Ακόμη κι αν φτάσουμε στον μικρό τελικό και κερδίσουμε, θα είναι κάτι σημαντικό για μας. Παίξαμε στα φιλικά με ομάδες πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς από εμάς, παρόλ’ αυτά για όλους μας το να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει».

Λούις Κασιμίρο (Προμηθέας Πάτρας): «Ξέρουμε ότι κατακτήσαμε πέρσι τον τίτλο, οπότε το να κάνουμε το repeat είναι από μόνο του κάτι δύσκολο. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία γιατί παίζουμε στο γήπεδό μας. Έχουμε παίξει κάποια φιλικά, τώρα όμως μιλάμε για επίσημους αγώνες. Θέλουμε να δούμε σε τι βαθμό ετοιμότητας είμαστε μετά από τη δουλειά που κάναμε το καλοκαίρι».

Στέφανος Δέδας (ΑΕΚ): «Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις, είμαστε πολύ ανυπόμονοι για να δούμε ένα πρώτο δείγμα αυτού που δημιουργήσαμε το καλοκαίρι. Όπως είπαν και τα παιδιά πριν, είμαστε σε πρώιμο στάδιο, κανείς δεν ξέρει το ταβάνι του. Σ` αυτό το σημείο βέβαια κρίνεται ένας τίτλος. Παρότι είμαστε νέα ομάδα, έχουμε παιδιά που έχουν ατομική ποιότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος