Οι δηλώσεις των αρχηγών ενόψει του Super Cup μπάσκετ

Το 2ο Super Cup του ΕΣΑΚΕ διοργανώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο (25-26/9) στην Πάτρα και οι συμμετέχοντες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Για κάθε μια από τις τέσσερις ομάδες μίλησαν οι αρχηγοί, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ίδια την διοργάνωση αλλά και την προετοιμασία η οποία πλέον έφτασε στο τέλος της. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί αύριο (16:30, 25/9) ανάμεσα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και στην φιναλίστ της περσινής σεζόν, ομάδα του Λαυρίου. Ο δεύτερος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 21:00 ανάμεσα σε Προμηθέα Πάτρας και ΑΕΚ. Όλοι οι αγώνες του τουρνουά θα πραγματοποιηθούν στο «Κλειστό Δ. Τόφαλος».

Παρακάτω οι δηλώσεις των αρχηγών των ομάδων:

Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ): «Είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο, μία περίοδο προετοιμασίας λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Δεν είμαστε στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας, ωστόσο έχουμε δουλέψει καλά και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το Λαύριο έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων με την περσινή του πορεία. Σαν Παναθηναϊκός δεν υποτιμούμε κανέναν, ούτε και υπερεκτιμούμε. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό να δώσουμε το 100% και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θέλουμε».

Βασίλης Μουράτος (Λαύριο Megabolt): «Είναι τιμητικό για την ομάδα μας να βρίσκεται σε μία διοργάνωση όπως το Super Cup και να διεκδικεί έναν τίτλο. Δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και ότι προσπαθεί να αλλάξει στάτους και να καταξιωθεί στις κορυφαίες ομάδες. Όλες οι ομάδες δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη πίεση. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Επειδή είναι από τις λίγες φορές που διεκδικούμε έναν τίτλο, πρώτα κοιτάμε να το ευχαριστηθούμε και μετά να είμαστε ανταγωνιστικοί στο γήπεδο. Πάντα θέλουμε να κοιτάμε ψηλά, έχουμε θέσει εμείς οι ίδιοι τον πήχη ψηλά για τους εαυτούς μας. Την ώρα που πρέπει θα είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών».

Νίκος Γκίκας (Προμηθέας Πάτρας): «Όλες οι ομάδες μοντάρονται στο σημείο που βρισκόμαστε, άλλες είναι πιο έτοιμες άλλες όχι. Το γεγονός πως ο Προμηθέας πήρε πέρσι τον τίτλο μάς δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε το repeat. Ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα, που θα κυνηγήσει τη νίκη. Χαιρόμαστε που θα δούμε τον κόσμο στο γήπεδο μετά από τόσο καιρό. Με τον νέο προπονητή παίζουμε πολύ γρήγορα, πολύ πιεστικά».

Δημήτρης Μαυροειδής (ΑΕΚ): «Η ομάδα μας έχει κάνει μια νέα αρχή, γύρισε σελίδα σε όλα τα επίπεδα, σε παίκτες, προπονητές και γήπεδο. Είναι μια αρχή για εμάς, που θα στηριχθεί στις βάσεις που μπήκαν τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα, σε αυτό το σημείο της σεζόν, δεν γίνεται καμία ομάδα να είναι απόλυτα έτοιμη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος