Ο τηλεοπτικός όμιλος DAZN κοντά στην αγορά του δικτύου BT Sport

Αναδιαμορφώνοντας το τοπίο στον τομέα των αθλητικών μεταδόσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και ιδιοκτησίας του Ρώσου μεγιστάνα, Σερ Λέοναρντ Μπλαβάτνικ, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το BT Sport για επέκταση της εγχώριας επενδυτικής δραστηριότητας, μέσω της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του· αναμένεται συμφωνία εντός των επόμενων εβδομάδων, βάσει ανθρώπων εντός του κύκλου διαβουλεύσεων.

Η πιθανή παραχώρηση πρόκειται να μεταβάλλει το περιβάλλον των ζωντανών ραδιοτηλεοπτικών ροών, βάζοντας τέλος στον –σχεδόν– δεκαετή ανταγωνισμό ανάμεσα στο Sky & το BT τόσο στον κλάδο του αθλητισμού, όσο και σε εκείνον των τηλεπικοινωνιών. Η DAZN από την εφετινή αγωνιστική περίοδο φαντάζει όλο και μεγαλύτερη απειλή για τους υπόλοιπους διεκδικητές περιεχομένου, καθώς έκανε δικά της τα δικαιώματα του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου υπερνικώντας την προσπάθεια του Sky Italia.

Ο τηλεοπτικός όμιλος DAZN κοντά στην αγορά του δικτύου BT Sport

Κίνηση ουσίας και κύρους, προσθέτοντας δυνητικά ένα από τα κορυφαία θεάματα του κόσμου στο πρόγραμμά της· το αγγλικό πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της DAZN, Κέβιν Μάγιερ, είχε επισημάνει σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα πως: «θα θέλαμε πολύ να έχουμε την Πρέμιερ Λιγκ, το BT Sport αποτελεί μία μεγάλη επιχείρηση».

Αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι η πώληση περιπλέκεται από μία σύμβαση πολλαπλής αδειοδότησης μεταξύ των Sky & BT Sport· όπερ σημαίνει πως απαιτείται συνολική έγκριση για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Ύστερα από τη γνωστοποίηση του έμπρακτου ενδιαφέροντος της DAZN, η αξία των μετοχών του BT Sport στο χρηματιστήριο του Λονδίνου αυξήθηκε κατά 2.7%

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος