Ο Ρίκι Ρούμπιο αποσύρεται από το ΝΒΑ μετά από 12 σεζόν για να επικεντρωθεί στην ψυχική υγεία

Ο Ρίκι Ρούμπιο συμφώνησε με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς για την εξαγορά του συμβολαίου του αυτήν την εβδομάδα. Ο 33χρονος Ρούμπιο αποχώρησε από το πρωτάθλημα τον Αύγουστο για να επικεντρωθεί στην ψυχική του υγεία.

«Τι όνειρο. Αφού έπαιξα 12 χρόνια στο πρωτάθλημα, με όλα τα σκαμπανεβάσματα, έχω συγκεντρώσει πολλές καλές αναμνήσεις και σπουδαίες σχέσεις», έγραψε ο Ρούμπιο στο Χ. «Μινεσότα, Γιούτα, Φοίνιξ και Κλίβελαντ. Ουάου. Σας ευχαριστώ!».

Ο βετεράνος του ΝΒΑ είχε υπόλοιπο 6,1 εκατομμύρια δολάρια από το συμβόλαιό του για τη φετινή σεζόν και 6,4 εκατομμύρια δολάρια για το 2024-25.

Η εξαγορά προσφέρει στους Καβαλίερς κάποια οικονομική ανακούφιση και επίσης αδειάζει μια θέση στο ρόστερ.

«Ξέρω ότι ο τρόπος με τον οποίο τελείωσαν τα πράγματα ήταν δύσκολος», δήλωσε ο Ρούμπιο για το Κλίβελαντ. «Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η χρονιά θα εξελισσόταν με αυτόν τον τρόπο, αλλά έχετε έναν εκπληκτικό οργανισμό, με τον (πρόεδρο των μπασκετικών επιχειρήσεων) Koby (Altman) και τον J.B. (Bickerstaff), οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο σεβασμό και κατανόηση για την κατάστασή μου και νοιάστηκαν για μένα ως άνθρωπο».

Ο Ρούμπιο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των σεζόν 2021-22 και 2022-23 αναρρώνοντας από ρήξη συνδέσμων στο γόνατο.

Ο Ισπανός σταρ εντάχθηκε στο Κλίβελαντ τον Φεβρουάριο του 2022 με ανταλλαγή και αγωνίστηκε σε 67 παιχνίδια (10 αρχικές συμμετοχές) με τους Καβαλίερς, έχοντας κατά μέσο όρο 9,2 πόντους, 5,1 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ.

Οι μέσοι όροι καριέρας του Ρούμπιο περιλαμβάνουν 10,8 πόντους, 7,4 ασίστ, 4,1 ριμπάουντ και 1,8 κλεψίματα σε 698 παιχνίδια (603 αρχικές συμμετοχές) για τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς (2011-17, 2020-21), Γιούτα Τζαζ (2017-19), Φοίνιξ Σανς (2019-20) και Καβαλίερς.

Πηγή: Reuters, Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος