Ο πρόεδρος της Παρί Σεν-Ζερμέν θέλει το 25% της Τότεναμ έναντι… 1 δισ. ευρώ

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν-Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, φαίνεται πως θέλει να αγοράσει μετοχές της αγγλικής Τότεναμ, κάνοντας δικό του το 1/4 της ομάδας, έναντι του αστρονομικού ποσού του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ο τωρινός πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβυ, έχει συναντήσει αρκετές φορές τον Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, συζητώντας μαζί του το ενδεχόμενο της πώλησης του 25% στον Καταριανό επιχειρηματία.

Σε όλη την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν αρκετές φορές συζητώντας για αυτό το θέμα.

Υπάρχουν επίσης αναφορές στα βρετανικά ταμπλόιντ για πιθανή κίνηση για τη Λίβερπουλ ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει διασταυρωθεί από πουθενά.

Οι κανόνες ποδοσφαίρου ευρωπαϊκών συλλόγων απαγορεύουν σε ομάδες με τον ίδιο ιδιοκτήτη να συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση. Ωστόσο, τα μειοψηφικά μερίδια επιτρέπονται και μια σειρά από αυτά θεωρούνται αυτά που ήδη κατέχει, αλλά και αυτά που σκέφτεται να επενδύσει στην Αγγλία η QSI, του κύριου κρατικού επενδυτικού φορέα του Κατάρ στον αθλητισμό.

Όπως έχουν τα πράγματα, η QSI κατέχει την Παρί Σεν Ζερμέν, το 22% της Μπράγκα, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και έχει κάνει σημαντική επένδυση στο τένις padel, ένα άθλημα που παίζει ο Κελαϊφί σε υψηλά πρότυπα.

Σχεδιάζει μια φιλόδοξη στρατηγική εξαγορών το 2023, με πρώτη προτεραιότητά του έναν σύλλογο της Premier League, ώστε να σταματήσουν την κυριαρχία της Σαουδικής Αραβίας, όπου της ανήκουν ομάδες όπως η Νιούκαστλ και η Μάντσεστερ Σίτι.

Πηγές: Τhe Sun, The Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος