Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε…«ποδαρικό» με νίκη στο 2022 χάρη στο γκολ του Περέα

Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε «ποδαρικό» με νίκη στο 2022 και κατάφερε στους «Ζωσιμάδες» να επικρατήσει του Ιωνικού Νικαίας με 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Περέα στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με αυτή τη νίκη, έστω και προσωρινά, οι Γιαννιώτες μπήκαν στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 25 βαθμούς. Από την άλλη μεριά, η ομάδα της Νίκαιας παρέμεινε στους 14 βαθμούς και στην 11η θέση της κατάταξης.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πάρα πολλές ελλείψεις, με τον ΠΑΣ να έχει μόλις 16 παίκτες στην αποστολή και μάλιστα χωρίς να έχει δεύτερο τερματοφύλακα, ενώ ο Ιωνικός έπαιξε με 18 παίκτες στην διάθεσή του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο ματς με ένα πολύ καλό φάουλ του Άοσμαν που πέρασε πολύ λίγο άουτ από τα δοκάρια του Σούλη.

Στο 14ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από σέντρα του Σάλιακα, η μπάλα κατέληξε στον Λιάσο, ο οποίος σούταρε δυνατά, ωστόσο ο Χουτεσιώτης κατάφερε να αποκρούσει και να διώξει.

Λίγα λεπτά αργότερα, η προσπάθεια του Ντάλσιο πέρασε μακριά απ’ τα δοκάρια της γιαννιώτικης ομάδας, ενώ στο 35’ το απευθείας σουτ του Σνάιντερ δεν απείλησε τον Χουτεσιώτη, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά.

Στο δεύτερο ημίχρονο του ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο «ζεστά» στο γήπεδο και μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες με τους Μιλιντσεάνου στο 48’ και Περέα στο 50’.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Περέα, δικαιώθηκαν αφού, όταν ο Μιλιντσεάνου έφυγε στο τετ-α-τετ και δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουτεσιώτη με πλασέ, τότε ο Περέα ήρθε και έκανε από πολύ κοντά το 1-0 σε ρυθμό…προπόνησης.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να «απαντήσει» άμεσα κι έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 56’ με το κοντινό πλασέ του Λένις που πέρασε λίγο δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά διαχειρίστηκε στο τέλος καλά το προβάδισμα που είχε και μάλιστα απείλησε κάποιες φορές για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ωστόσο οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη με 1-0, πιάνοντας έτσι και πάλι «τετράδα» στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Λιάσος – Άοσμαν, Ρομαό

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ, Σνάιντερ (46’ λ. τρ. Μορέιρα), Περέα (90’+2′ Σιόντης), Μιλιντσεάνου (82’ Μίνα).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (75’ Κάνιας), Βαλεριάνος, Ρομαό, Λένις (59’ Καμπράλ), Ντάλσιο, Άοσμαν, Μάναλης (59’ Τουράμ), Κιάκος (59’ Μάντζης).

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος