Ο Ντολγκοπιάτ πήρε το χρυσό αλλά… δεν πήρε το κορίτσι – Δεν του επέτρεψαν να παντρευτεί!

Μια απίστευτη είδηση από το Ισραήλ, καθώς ο Ισραηλινός Αρτέμ Ντολγκοπιάτ κατέκτησε το χρυσό στον των ασκήσεων εδάφους ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά γυμναστικής παρόλα αυτά… δεν πήρε το κορίτσι, καθώς δεν το επέτρεψαν να παντρευτεί!

Συγκεκριμένα ο 24χρονος γυμναστής έτυχε υποδοχής ήρωα, σήμερα κατά την επιστροφή του στο Τελ Αβίβ, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ναφταλί Μπένετ, να κάνει λόγο για ιστορική επιτυχία. Μετά τους πανηγυρισμούς όμως, ξεκίνησαν και τα προσωπικά προβλήματα για τον χρυσό Ολυμπιονίκη, καθώς δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί!

Ο Ντολγκοπιάτ γεννήθηκε στην Ουκρανία. Ο πατέρας του είναι Εβραίος, η μητέρα του όμως όχι. Και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς σύμφωνα με τους αυστηρή θρησκευτική παράδοση πρέπει η μητέρα να είναι Εβραία για να μπορέσει να γίνει αποδεκτός ο γάμος.

Ο νεαρός γυμναστής σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να γίνει πολιτικός γάμος σε χώρα του εξωτερικού, ώστε να λυθεί το θέμα, αλλά η οικογένεια της μνηστής του αρνήθηκε. Η μητέρα του μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό και τόνισε: «Δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί, γιατί εγώ δεν είμαι Εβραία».

Το θέμα έχει αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις με την Μεράβ Μικαελί, αρχηγό του εργατικού κόμματος, που μετέχει στον πολυκομματικό κυβερνητικό σχηματισμό και είναι υπουργός μεταφορών και οδικής ασφάλειας, να δηλώνει την υποστήριξη της στον Ντολγκοπιάτ: «Ηρθε ο καιρός όπου ο καθένας σε αυτή τη χώρα να μπορεί να παντρεύεται όπως θέλει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Νικηταράς Θάνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος