Ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνέτριψε τον Καρμπαλές Μπαένα στη λαμπρή επιστροφή του στο Australian Open

Array

Στην επιστροφή του στους αγώνες του Australian Open μετά την απέλασή του πέρυσι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο βασιλιάς του τένις, προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο με μια άνετη νίκη με 6-3, 6-4, 6-0 επί του Ισπανού Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα σε κάτι περισσότερο από δύο ώρες στην Rod Laver Arena.

«Πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Αυστραλία και είμαι ξανά εδώ, στο γήπεδο όπου είχα τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα μου», δήλωσε ο Τζόκοβιτς. «Σίγουρα αυτό το γήπεδο είναι το πιο ξεχωριστό γήπεδο στη ζωή μου και δεν θα μπορούσα να περιμένω καλύτερο ξεκίνημα στο τουρνουά».

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τη θερμή υποδοχή που έτυχε στον αγώνα επίδειξης με τον Νικ Κύργιο πριν από μία εβδομάδα, ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε στην Rod Laver Arena μέσα σε δυνατές επευφημίες και πανηγυρική διάθεση, με σερβικές σημαίες και πινακίδες σε κάθε γωνιά της αρένας.

Το μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον αγώνα του Τζόκοβιτς στον πρώτο γύρο ήταν αν όντως θα κατάφερνε να μπει στο γήπεδο και σε τι κατάσταση θα ήταν. Από τότε που αντιμετώπισε σωματικά προβλήματα στον ημιτελικό αγώνα του στην Αδελαΐδα στις 7 Ιανουαρίου, η κατάσταση του αριστερού μηρού του Τζόκοβιτς αποτελούσε πηγή συζήτησης και υπήρχε αβεβαιότητα για το αν θα προπονούνταν προηγουμένως.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε τον αγώνα φορώντας ορατούς ιμάντες στο αριστερό του πόδι και υπήρχαν στιγμές που δεν έδειχνε απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κινήθηκε καλά και έδειξε ελάχιστους δισταγμούς στα χτυπήματά του στο έδαφος, καθώς έλεγχε τη βασική γραμμή και υπαγόρευε μέχρι το τέλος.

Ο Καρμπάλες Μπαένα, ο οποίος αισθάνεται πιο άνετα στα γήπεδα με χώμα, έπαιξε αρκετά καλά και προσέφερε κάποια τριβή στο δεύτερο σετ, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν άνετος και χαλαρός σε όλη τη διάρκεια, σπάζοντας το σέρβις κατά βούληση και παραμένοντας ψύχραιμος. Αφού απέκτησε προβάδισμα δύο σετ, ο Τζόκοβιτς ξέφυγε με τον αγώνα, διαλύοντας τον Ισπανό αντίπαλό του στο τρίτο σετ.

Με τη νίκη του, ο Τζόκοβιτς έχει πλέον 22 συνεχόμενες νίκες στο Australian Open, καθώς κυνηγάει τον 10ο τίτλο του. «Όσο πιο πολλές νίκες πετυχαίνεις σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο, τόσο πιο άνετα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση νιώθεις κάθε επόμενη φορά που πατάς σε αυτό», δήλωσε ο Τζόκοβιτς. «Αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που είχα την τύχη να κερδίσω πολλούς αγώνες σε αυτό το γήπεδο, ειδικά στις νυχτερινές συνεδρίες. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα γήπεδο και τις συνθήκες, αυτό θα ήταν το Rod Laver, το νυχτερινό session, όλη τη νύχτα».

Ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια είτε τον Γάλλο Ενζό Κουακώ είτε τον Βολιβιανό Ούγκο Ντελιέν, ένας αγώνας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, αφού αναβλήθηκε λόγω της ζέστης και των καθυστερήσεων λόγω βροχής την Τρίτη.

Πηγή: Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος