Ο Μάτιτς δεν φόρεσε το σύμβολο στη μνήμη των πεσόντων Βρετανών στρατιωτών

Αρνητικά σχόλια προκάλεσε για ακόμα μια φορά η απόφαση του μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην φορέσει την παπαρούνα στην «Remembrance Sunday».

Χθες (30/10) ήταν η μέρα που τιμάται η μνήμη των στρατιωτών της Μεγάλης Βρετανίας στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους αλλά και σε άλλες εμπόλεμες καταστάσεις. Για αυτό και όλες οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ είχαν στις εμφανίσεις τους την γνωστή «παπαρούνα» που αποτελεί το σύμβολο της ημέρας. Αυτό δεν ίσχυε και στην περίπτωση του Νεμάνια Μάτιτς.

Ο Σέρβος χαφ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Tottenham Hotspur Stadium» ως αλλαγή στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Τότεναμ, χωρίς όμως να έχει στην εμφάνισή του την κόκκινη παπαρούνα. Οι κάμερες εστίασαν πάνω του και τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα δεν άργησαν να αρχίσουν. Παρόλα αυτά, ο 33χρονος έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του εδώ και αρκετό καιρό για το εν λόγω θέμα.

«Αναγνωρίζω γιατί οι άνθρωποι φοράνε παπαρούνες. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να το κάνει και έχω συμπάθεια σε αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Αλλά για μένα δυστυχώς είναι μία σκληρή υπενθύμιση του βομβαρδισμού που έζησα όταν ήμουν 12 ετών και ζούσα στο Βρέλο, όταν η χώρα μου διαλύθηκε από τους βομβαρδισμούς το 1999» είχε δηλώσει ο Μάτιτς στο παρελθόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος