Ο Κάχι Καχιασβίλι στην ΕΡΑσπορ

Ένας από τους κορυφαίους αρσιβαρίστες όλων των εποχών, ο Κάχι Καχιασβίλι, «φιλοξενήθηκε» στην ΕΡΑσπορ στην εκπομπή «Ελλάδα των σπορ», με τους Φάνη Σκύφτα και Γρηγόρη Νάνη, μιλώντας για το χθες και το σήμερα της Άρσης Βαρών, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Ο Καχιασβίλι έδωσε στο κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο της χώρας την πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα έπειτα από 11 χρόνια, καθώς αγωνίστηκε για τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει το τέταρτο Ολυμπιακό του μετάλλιο.

Είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 1992 στη Βαρκελώνη με την ομάδα της Κοινοπολιτείας Ενωμένων Κρατών και με τα ελληνικά χρώματα το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ. Ακόμη, έχει κατακτήσει 7 χρυσά, 2 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 6 χρυσά, 1 αργυρό και 4 χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, έχει σημειώσει επτά παγκόσμια ρεκόρ, ενώ έχει αναδειχθεί τρεις χρονιές κορυφαίος αθλητής στο ετήσιο δημοψήφισμα του ΠΣΑΤ (1996,1999,2000).

Ο 46χρονος Καχιασβίλι σήμερα, είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης βαρών της Γεωργίας και του Συλλόγου Ολυμπιονικών της ίδιας χώρας. Ήρθε στην Ελλάδα για τη σημερινή εκδήλωση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της οποίας υπογράφτηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων Ολυμπιονικών της Ελλάδας και της Γεωργίας.

«Θέλουμε να εξελιχθεί αυτή η συνεργασία για το καλό όλων των αθλημάτων. Οι Ολυμπιονίκες μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ τα νέα παιδιά, να τους μεταφέρουν μηνύματα για το “ευ αγωνίζεσθαι”, πώς να ξεπερνούν τις δυσκολίες όταν δεν καταφέρνουν τους στόχους τους ή αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, καθώς και να μάθουν στους νέους πως μόνο με σκληρή δουλειά μπορούν να φθάσουν ψηλά», ανέφερε ο Καχιασβίλι.

Για την «ντριμ τιμ» της Άρσης Βαρών, η οποία για 10 χρόνια μας χάρισε μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, ο Καχιασβίλι είπε: «Όταν ήρθα στην Ελλάδα το 1994 δεν περίμενα ότι η Ελληνική Άρση Βαρών θα δημιουργήσει ντριμ τιμ. Είμαστε στις τρεις κορυφαίες ομάδας του κόσμου για αρκετό καιρό. Η ομάδα αυτή ακολούθησε λαμπρό δρόμο και κάθε χρόνο φέρναμε έξι με επτά μετάλλια. Είχαμε τις πίκρες και τις χαρές μας. Συνεχίζαμε με πίεση, άγχος, πολλές ώρες προπόνησης στο γυμναστήριο, τραυματισμούς, αλλά μ’ ένα στόχο, μ’ ένα όνειρο: να ανεβάσουμε ψηλά την ελληνική σημαία και να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες φιλάθλους, που μας αγάπησαν. Δυστυχώς δεν υπήρξε συνέχεια και αυτό με στεναχωρεί πολύ».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την ατυχία του να μη πάρει ένα ακόμη μετάλλιο, ο Κάχι δήλωσε: «Μου έχει μείνει η πίκρα. Ήθελα ένα ακόμη μετάλλιο μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους».

Ο Καχιασβίλι, αποκάλυψε τέλος, πως έχει κρατήσει αναλυτικό ημερολόγιο για τα πάντα από την ηλικία των 12 ετών, όταν ξεκίνησε αθλητισμό και πιθανότατα θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικού βιβλίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑσπορ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος