Ντουντουνάκη: «Θα πάω βήμα-βήμα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι»

Τις πρώτες αγωνιστικές κούρσες της για το 2022 έκανε η Άννα Ντουντουνάκη στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης, που διεξήχθησαν το τριήμερο 25-27 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Μετά από ένα εξαιρετικά φορτωμένο 2021, η πρωταθλήτρια Ευρώπης των 100μ. πεταλούδα έκανε ένα σχετικά μεγάλο διάλειμμα και τώρα επιστρέφει σταδιακά, όπως τονίζει η ίδια, με στόχο τις μεγάλες διοργανώσεις του φετινού καλοκαιριού.

«Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ακολούθησε ένα επίσης απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων και βεβαίως προπονήσεων μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν είχα καθόλου το περιθώριο να ξεκουραστώ. Ήταν πολλοί αγώνες μαζεμένοι, το Ευρωπαϊκό, το Παγκόσμιο αργότερα, ανάμεσα και η ISL, μαζεμένα ταξίδια, πολύ απαιτητικό διάστημα. Για πολλούς μήνες συνολικά μέσα στο 2021. Από τα Χριστούγεννα είπα ότι θα ξεκουραστώ, θα αποφορτιστώ, και στην περίπτωση τη δική μας, σημαίνει καμία επαφή με νερό και πισίνα. Τώρα, σταδιακά επιστρέφω. Συμμετείχα στο ΟΠΕΝ, την άλλη εβδομάδα θα βρεθώ στην Αλεξανδρούπολη με το κλιμάκιο της Εθνικής για προετοιμασία. Τον Απρίλιο έχω προγραμματίσει να πάω στο εξωτερικό, σε υψόμετρο. Αγώνες δεν θα κάνω στο εξωτερικό, θα αφοσιωθώ στην προπόνηση. Επόμενος αγώνας μου θα είναι στο “Ακρόπολις”, τον Μάιο πλέον» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια, που από φέτος αγωνίζεται με το σκουφάκι του Παναθηναϊκού.

Η περσινή χρονιά ήταν εκπληκτική για την Ντουντουνάκη, όμως ο χαμένος (για έξι εκατοστά του δευτερολέπτου) τελικός στους Ολυμπιακούς του Τόκιο φαίνεται πως ακόμη τη… στοιχειώνει:

«Σίγουρα δεν μπορώ να είμαι αχάριστη, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ξεκίνησε πέρυσι η Ολυμπιακή προετοιμασία με δύο στόχους. Ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και μία οκτάδα στους Ολυμπιακούς. Πέτυχα τον έναν και λίγο παραπάνω, έχασα τον άλλον για λίγο. Έτσι είναι, αυτά έχει η ζωή. Χαίρομαι που τουλάχιστον και στα δύο έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Στη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πιέζεσαι και υποσυνείδητα. Είχα προπονηθεί πολύ καλά και ήθελα αυτό να το “βγάλω” στον αγώνα. Το άγχος βεβαίως είναι καθημερινό. Πιέζεις τον εαυτό σου όσο παίρνει να τα δώσεις όλα. Μην ξεχνάμε πως όλη η προσπάθεια γίνεται για ένα λεπτό κάθε τέσσερα χρόνια. Ο στόχος ήταν η οκτάδα, έφτασα πολύ κοντά. Τώρα, έχουμε το Παρίσι το 2024. Θα πάω βήμα-βήμα μέχρι εκεί. Όλες οι αθλήτριες είμαστε πολύ κοντά η μία με την άλλη. Τώρα, θα επιδιώξω να σημειώσω ατομικά ρεκόρ και κάθε χρόνο θέλω να βελτιώνομαι. Το σίγουρο είναι πως σε κάθε αγώνα, δίνω όλο τον εαυτό μου για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Η 27χρονη κολυμβήτρια εξέφρασε και την ικανοποίησή της για την οργανωτική αναβάθμιση των χειμερινών αγώνων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Φάνηκε πολύ μεγάλη διαφορά. Είδαμε και στην πατρίδα μας κάποια πράγματα που τα βλέπαμε στο εξωτερικό μέχρι τώρα. Οι συνεντεύξεις των νικητών που τις ακούνε οι θεατές μετά το αγώνισμα, ο τρόπος εισόδου και η παρουσίαση των αθλητών ήταν πολύ ωραίες καινοτομίες. Δίνουν πρόσθετο ενδιαφέρον και θέαμα στον κόσμο που έρχεται να μας δει. Είναι πολύ καλά όλα αυτά που κάνει η ΚΟΕ. Μακάρι και στο “Ακρόπολις” να έρθουν να αγωνιστούν αθλητές από το εξωτερικό, που θα αποτελέσουν κίνητρο και για τους Έλληνες και θα διεξαχθούν αγώνες υψηλού επιπέδου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος