Ντεμπούτο στην επαγγελματική πυγμαχία για τον εγγονό του «θρυλικού» Μοχάμεντ Άλι

Ο Άλι Γουόλς, αθλητής στην κατηγορία των 75 κιλών –ο οποίος τον Ιούνιο υπέγραψε συμφωνία πολλαπλών αγώνων με την Top Rank (κορυφαία εταιρεία στον χώρο), αρχίζει τα ξημερώματα της Κυριακής (15/08) το ταξίδι του προς την κορυφή του κόσμου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nico Ali Walsh (@nicoaliwalsh)

Πέντε χρόνια ύστερα από τον θάνατο του σπουδαιότερου πυγμάχου όλων των εποχών, ο 21άχρονος ανυπομονεί να κρατήσει ζωντανή την κληρονομιά της οικογένειάς του· συνεχίζοντας μία μακρά διαδρομή. Πρόκειται να αντιμετωπίσει σε μία «μάχη» τεσσάρων γύρων τον Τζόρνταν Γουίκς, από τη Νότια Καρολίνα· λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη «σύγκρουση» με φόντο τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή ανάμεσα σε δύο εμβληματικές φιγούρες στην κατηγορία των 52 κιλών, τους Άντριου Μολόνεϊ & Τζόσουα Φράνκο.

«Αισθάνομαι την πίεση του ονόματός μου· έμαθα να ζω όλη την ώρα με αυτή. Είτε αφορά το σχολείο, είτε την πυγμαχία, είτε οιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, πάντοτε με συγκρίνουν με τον παππού μου. Προφανώς, οι συγκρίσεις εντείνονται από τη στιγμή που επέλεξα να ασχοληθώ την πυγμαχία· το άθλημα, που ακολούθησε και εκείνος», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Άλι· γεννημένος στο Σικάγο, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του στο Λας Βέγκας. Παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα.

Ως παιδί, περιτριγυριζόταν από τη λάμψη του παππού του· αντάλλασσαν μαγικά κόλπα, συζητούσαν με τις ώρες, μελετούσαν τη φύση του «επαγγέλματος» που μετέτρεψαν τον Άλι σε σύμβολο. Η μητέρα του νεαρού, Ρασίντα, είναι κόρη του εμβληματικού πρωταθλητή· η θεία του, Λέιλα Άλι, θεωρείται ως μία εκ των κορυφαίων στην πυγμαχία γυναικών· ο θείος του, Μάικ Τζόις, εργάζεται ως προπονητής. Από τα 10 του χρόνια συμμετείχε σε φιλανθρωπικούς αγώνες, ενώ στα 14 διαγωνιζόταν ήδη σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Η πρόοδος έφερε τα πρώτα σημάδια αμφισβήτησης· «κατανοούσε πως η δύναμη του ονόματος μάς γέμιζε ευθύνη. Μου εκμυστηρεύτηκε πως προτού αντιμετωπίσω τον οιοδήποτε αντίπαλο, πρέπει να είμαι έτοιμος να παλέψω με την καλύτερη έκδοση του εαυτού του· σημαντική συνθήκη, για τη σοβαρότητα της κατάστασης», επεσήμανε ο Άλι Γουόλς όταν αναφέρθηκε στην πολύτιμη στήριξη και τη συμβουλευτική στάση της θείας του.

Ένθερμος θαυμαστής του παππού του, ο ψυχισμός του Άλι καλλιεργήθηκε παρακολουθώντας βίντεο από ιστορικές μάχες του Κάσιους Κλέι· «το ασυμβίβαστο στυλ, η άψογη τεχνική & η ταχύτητά του, ήταν τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην κατηγορία βαρέων βαρών». Πλέον, φιλοδοξεί να σφυρηλατήσει το δικό του μονοπάτι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος