Ο Φετί Νουρίν, που επέλεξε να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για να μην αντιμετωπίσει στο τζούντο έναν Ισραηλινό αθλητή, μίλησε για την εν λόγω απόφασή του.
Ο Αλγερινός αθλητής επρόκειτο να αγωνιστεί τη Δευτέρα (26/7) τον Σουδανό Μοχάμεντ Αμπνταλρασούλ και εν συνεχεία θα αντιμετώπιζε τον Ισραηλινό Τοχάρ Μουτμπούλ.
Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να παίξει και η διεθνής ομοσπονδία τον απέβαλε μαζί με τον προπονητή του, Αμάρ Μπενίκχλεφ, τονίζοντας πως «η απόφαση του Νουρίν είναι κόντρα στις αρχές της διεθνούς ομοσπονδίας και το Ολυμπιακό ιδεώδες».
Ο Νουρίν επέστρεψε στη χώρα του και μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως: «Όταν είδα την κλήρωση έπαθα σοκ και γρήγορα αποφάσισα, με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή μου, να μην αγωνιστώ και δεν μετανιώνω. Αυτή η απόφαση τιμά εμένα και την οικογένεια μου, αλλά και τον λαό της Αλγερίας, καθώς όλοι είμαστε υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ».
Πηγή: SPORTS.ERT.GR
Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος