Νο3 ξένος NBAer όλων των εποχών ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στην πρώτη πεντάδα ξένων παικτών του ΝΒΑ όλων των εποχών, κατατάσσεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ClutchPoints».

Σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, που είναι της εταιρείας αθλητικών ΜΜΕ ClutchPoints Inc, ο 26χρονος πρωταθλητής του ΝΒΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση ξένων παικτών όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Η πορεία του στο πρωτάθλημα τον ανέβασε αρκετές βαθμίδες, αλλά ο Αντετοκούνμπο έχει ακόμα δρόμο να διανύσει, όσον αφορά προς τους κορυφαίους αριθμούς όλων των εποχών. Με βάση την τρέχουσα πορεία του (δύο φορές MVP, αμυντικός παίκτης της χρονιάς, ένα πρωτάθλημα, MVP τελικών, 5x All-Star, 5x All-NBA, 4x All-Defense, όλα πριν από τα 27α γενέθλιά του), θα πρέπει να ξεπεράσει αυτούς που είναι μπροστά τελικά αν μπορεί να διατηρήσει αυτό το επίπεδο μεγαλείου, αλλά η μακροζωία δεν είναι δεδομένη για κανέναν στο ΝΒΑ.

Το ερώτημα αν μπορεί να είναι Νο 1 επιλογή σε ομάδα πρωταθλήματος απαντήθηκε καταφατικά την περασμένη σεζόν, αρκεί να έχει γύρω του σουτέρ και χειριστές μπάλας. Ωστόσο, εάν θέλει πραγματικά να παρατείνει την καριέρα του, όταν δεν θα είναι όσο αθλητικός είναι τώρα, είναι ακόμα απαραίτητο ένα καλό τζαμπ σουτ. Ο παίκτης ακριβώς μπροστά του σε αυτή τη λίστα έχτισε μια κληρονομιά 20 ετών από αυτό»

Ο Έλληνας αθλητής βρίσκεται πίσω μόνο από τον Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι που είναι δεύτερος και τον Νιγηριανό Χακίμ Ολάζουον, που φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης.

Το σχετικό άρθρο προσθέτει εν τέλει πως: «Αν ο Αντετοκούνμπο δεν κατακτήσει ακόμη δύο ή τρεις τίτλους τα επόμενα χρόνια, κάτι που δεν είναι ακατόρθωτο, θα πρέπει να παραμείνει αποτελεσματικός για σχεδόν δύο δεκαετίες, για να ελπίζει ότι θα περάσει αυτούς τους δύο τελευταίους διεθνείς θρύλους».

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος