Νίκη «ανάσα» για τον Προμηθέα, επικράτησε με 84-77 της Μπουργκ και παραμένει «ζωντανός»

Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του EuroCup, ο Προμηθέας κατάφερε να επικρατήσει στην Πάτρα της Μπουργκ με 84-77 και έτσι ανέβηκε στο 3-8, ενώ οι Γάλλοι υποχώρησαν στο 4-8.

Ο αγώνας

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν καλά στο πρώτο δεκάλεπτο και βρήκαν αρκετές λύσεις πίσω από τη γραμμή των 6,75 μέτρων. Με πρωταγωνιστή τον Χαντ, ο Προμηθέας έφτασε να προηγείται στο τέλος της πρώτης περιόδου με 22-19. 

Παρόμοια εικόνα επικράτησε και στη δεύτερη περίοδο της αναμέτρησης, με την Μπουργκ ωστόσο να ανεβάζει «στροφές» με το πέρασμα των πρώτων πέντε λεπτών στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Γουίλιαμς. Το πρώτο μέρος του αγώνα ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να είναι μπροστά στο σκορ με 39-34.

Αρκετά θεαματικό ήταν το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς οι δυο ομάδες βελτίωσαν αισθητά την επιθετική τους λειτουργία. Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων, η Μπουργκ είχε τις λύσεις και παρέμενε διαρκώς κοντά στο σκορ με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 60-55 υπέρ του Προμηθέα.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσίασαν κάποια κενά στην άμυνά τους και οι Πατρινοί έσπευσαν να τα εκμεταλλευτούν. Δύο βολές του Ρέι (81-73) κλείδωσαν την νίκη για τους Πατρινούς, παρά το γεγονός ότι ο ΤζαΚόρι Γουίλιαμς απάντησε με δύο γρήγορα καλάθια για να μαζέψει ακόμα περισσότερο τη διαφορά. Το τελικό σκορ του παιχνιδιού διαμορφώθηκε στο 84-77 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι παραμένουν ακόμη «ζωντανοί» στην υπόθεση πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 39-34, 60-55, 84-77

Οι κορυφαίοι

Για τον Προμηθέα σήμερα ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους οι Κέντρικ Ρέι και Ντάριο Χαντ, καθώς πέτυχαν από 18 πόντους έκαστος. Επάξια στο πλευρό τους στάθηκε και ο Δημήτρης Αγραβάνης με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 17 πόντους πρόσθεσε και ο Τρέβις Σίμπσον.

Από την άλλη μεριά, για τους Γάλλους ξεχώρισε ο Τζάκορι Γουίλιαμς, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους και κατέβασε 6 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ρασίντ Σουλάιμον, ο οποίος τελείωσε το ματς με 15 πόντους.

Το φύλλο αγώνα

Προμηθέας Πατρών – Μπουργκ 84-77

Διαιτητές: Βικλίτσκι, Γιούρας, Πέτεκ
Δεκάλεπτα: 22-19, 39-34, 60-55, 84-77

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Ζούρος): Ρέι 18 (3), Γκραντ 6, Γκάντι 2, Χαντ 18, Αγραβάνης 17 (2), Γκίκας (10 ασίστ), Ρογκαβόπουλος 6 (2), Σίμπσον 17 (5), Άντριτς

ΜΠΟΥΡΓΚ (Λενάμ): Μπούμπα, Σουλάιμον 15, Σασάνγκ 7 (1), Μπενίτεζ 10, Κουρμπί 7 (1), Τζόουνς 5, Γουίλιαμς 25, Ρους, Ζουλιέν 8 (2).

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος