Νέα «πυρά» του Τιερί Ανρί κατά των social media

Ο πρώην αστέρας της ΆρσεναλΤιερί Ανρί, στράφηκε εκ νέου κατά των social media για την αδυναμία τους απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και bullying.

Η διαδικτυακή κακοποίηση τείνει να αποτελεί μάστιγα στον σύγχρονο κόσμο των social media και ο νυν προπονητής της εθνικής Βελγίου, επέκρινε για ακόμη μία φορά τον τρόπο λειτουργίας τους.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ανρί απενεργοποίησε τους λογαριασμούς του σε FacebookInstagram και Twitter, καλώντας αυτές τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα ρατσισμού και bullying με την ίδια προσπάθεια που κατέβαλλαν, έτσι ώστε να αφαιρέσουν υλικό που παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβώνα, ο 44χρονος τεχνικός επεσήμανε πως οι προσπάθειές του για να συζητήσει τα εν λόγω φαινόμενα με τις εταιρείες, «σιώπησαν» πριν προβεί στο μποϊκοτάζ του: «Προσπάθησα κατά καιρούς να τους προσεγγίσω, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσουν. Όταν έγινε το μποϊκοτάζ θέλησαν να μιλήσουν μαζί μου, αλλά τους είπα πως δεν γνωρίζω τι χρειάζεται να συζητήσουμε τώρα…»

Παράλληλα, ο Ανρί ανέφερε πως: «Αυτές οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν αυτό που απαιτείται για να νιώθουμε ασφαλείς, ας είμαστε ειλικρινείς», και εν συνεχεία πρόσθεσε: «Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο στον κόσμο που ζούμε, αλλά μπορεί να είναι ασφαλές; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα».

Τέλος, ο άλλοτε αρχισκόρερ της Άρσεναλ ανέφερε πως ήθελε να βεβαιωθεί πως οι νεαροί μαύροι θα ακολουθήσουν τα όνειρα τους, δίχως να παρασυρθούν από το διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, συμπλήρωσε: «Αυτό είναι το μήνυμά μου: δεν πρέπει να σε σταματήσουν αυτοί οι τύποι. Αν ποτέ νιώσεις ότι δεν ανήκεις, να ξέρεις ότι ανήκεις. Κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις ό,τι θέλεις».

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος