Μπουντεσλίγκα: Στην κορυφή η Ντόρτμουντ με τριάρα, στην 4αδα η Φράιμπουργκ

Πολλά γκολ και αρκετές ανακατατάξεις μας επεφύλασσαν τα απογευματινά ματς του της πρώτης ημέρας για την 8η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Η Ντόρτμουντ ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας, περιμένωντας την αυριανή αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Χέρτα, Ουνιόν και Μπόχουμ ήταν οι άλλες νικήτριες ενώ η Φράιμπουργκ πήρε από τη Λειψία βαθμό που ισοδυναμεί με νίκη.

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Μάιντς 3-1

Στην κορυφή «πάτησαν» προσωρινά οι Βεστφαλοί. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Μάιντς στο «Signal Iduna Park». Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μάρκο Ρόις μετά από μια φάση διαρκείας. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του αρχηγού μετά από δύο μήνες και το δεύτερο συνολικά στην φετινή Μπουντεσλίγκα. Στο 54′ ο Έρλινγκ Χάαλαντ με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Λίγα λεπτά πριν το φινάλε, ο Τζόναθαν Μπούρκαρντ μείωσε προσωρινά, όμως η Μάιντς δεν μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση. Ο Χάαλαντ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το 3-1 στο 90’+4′.

Φράιμπουργκ – Λειψία 1-1

Έναν πολύ σημαντικό βαθμό που την «ανέβασε» στην 4η θέση κατέκτησε η Φράιμπουργκ κόντρα στην Λειψία. Παρότι έμειναν πίσω στο σκορ με το χτύπημα πέναλτι του Έμιλ Φόρσμπεργκ στο 32′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν. Στο 64ο λεπτό, μετά από ένα εξαιρετικό γέμισμα του Βιτσέντζο Γκρίφο, ο Γου-Γιόνγκ Ζεόνγκ ισοφάρισε με κεφαλιά από κοντινή απόσταση για το τελικό 1-1 στο «Europa-Park Stadion».

Ουνιόν Βερολίνου – Βόλφσμπουργκ 2-0

Μια σπουδαία νίκη στο «ντέρμπι» της 5ης θέσης πέτυχαν οι πρωτευουσιάνοι στο «Stadion Alten Forsterei». Ο Ταϊβό Αβονίγι ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 49ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και είχαν αρκετές ευκαιρίες όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Στο 83′ ο Σεράλντο Μπέκερ διαμόρφωσε το 2-0 το οποίο ήταν και το σκορ που «συνόδεψε» τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Χέρτα Βερολίνου 1-2

Ένα «διπλό»-ανάσα πήρε η Χέρτα στην Φρανκφούρτη. Η ομάδα του Παλ Νταρντάι ήταν εξαιρετική για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό και κατάφερε να ξεφύγει στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο 7ο λεπτό ο Μάρκο Ρίχτερ άνοιξε το σκορ στο «Deutsche Bank Park» με εξαιρετική κεφαλιά. Στο 63′ ο Γιούργκεν Εκέλενκαμπ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Η Άιντραχτ προσπάθησε να «επιστρέψει» στο ματς και το κατέφερε εν μέρει στο 78′, όταν και μείωσε σε 2-1 με το πέναλτι του Γκονσάλο Παλένσια. Παρόλα αυτά η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Γκρόιτερ Φιρτ – Μπόχουμ 0-1

Τρεις βαθμούς που την «έβγαλαν» από τη ζώνη του υποβιβασμού πήρε η ομάδα του Τόμας Ρις στο Φιρτ. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Άντονι Λοσίλα στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αγωνίστηκε σε ολόκληρη την αναμέτρηση ενώ ο Κώστας Σταφυλίδης μπήκε στο ματς στο 88′.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος