«Μπλόκο» στο Αγρίνιο για τον Παναθηναϊκό (highlights)

Νέο πισωγύρισμα είχε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Με ένα υπέροχο σε εκτέλεση φάουλ του Χαβιέ Μεντόζα, ο Παναιτωλικός «φρέναρε» το σερί των δύο νικών του Παναθηναϊκού, κερδίζοντας τους «πράσινους» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League, πιάνοντας πλέον το Βόλο στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Αγρινιώτες νίκησαν για δεύτερη σεζόν τον Παναθηναϊκό με 1-0 στην έδρα τους, με τους «πράσινους» να συνεχίζουν την άκρως «αναιμική» εικόνα τους στα εκτός έδρας ματς με τις ομάδες της περιφέρειας, όπου μετρούν φέτος μόλις μία νίκη (επί της Λαμίας) και 5 ήττες.

Το ματς

 


Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να μην απειλούν. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πίεζαν ψηλά από την αρχή, θέλοντας να αποτρέψουν τους γηπεδούχους από το να κάνουν το παιχνίδι τους. Η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία ήρθε στο 25′ για τον Παναθηναϊκό. Ο Καρλίτος απέφυγε εντυπωσιακά δύο αντιπάλους του στα όρια της περιοχής και σούταρε με δύναμη, όμως είδε τον Ανέστη να αποκρούει. Δέκα λεπτά αργότερα σκόραρε με κεφαλιά του Σβόνιμιρ Σάρλια όμως το γκολ ακυρώθηκε. Σύμφωνα με τον επόπτη, η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού πριν γυρίσει την μπάλα στον Κροάτη στόπερ ο Φραν Βέλεθ. Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο με το πρέσινγκ τους όταν δεν είχαν την μπάλα στα πόδια να είναι το «κλειδί». Ταυτόχρονα, ο Παναιτωλικός προσπαθούσε μόνο με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Διούδη. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Το ξεκίνημα των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτι παραπάνω από ιδανικό. Ο Χαβιέ Μεντόσα άνοιξε το σκορ στο 47′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού φαίνονταν να έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Μάλιστα, στο 58ο λεπτό ο Βέργος «άγχωσε» τον Διούδη όμως ο Έλληνας πορτιέρο απομάκρυνε με υπερένταση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μόρσεϊ απείλησε την «πράσινη» εστία με την μπάλα να περνάει οριακά άουτ. Στο 67′ ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι για την ομάδα του, όμως λίγο αργότερα ο Ανέστης απέκρουσε την εκτέλεση του Καρλίτος. Το «τριφύλλι» είχε την κατοχή και βρισκόταν σχεδόν μόνιμα κοντά στην περιοχή του Παναιτωλικού, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα. Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς δεν έδωσαν κάτι διαφορετικό, ούτε άλλαξαν ουσιαστικά την εικόνα του αγώνα. Κάπως έτσι οι Αγρινιώτες κράτησαν το προβάδισμά τους και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον (Αντούνες 81′), Φλόρες, Μόρσεϊ (Ντουάρτε 69′), Νταγκό (Καρέλης 69′), Μεντόσα (Ντίαζ 81′), Βέργος (Λούι 91′).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Σάντσες (Κώτσιρας 83′), Γκατσίνοβιτς (Ιωαννίδης 62′), Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (Κουρμπέλης 83′), Βιτάλ (Παλάσιος 62′), Αϊτόρ, Καρλίτος (Χατζηγιοβάνης 88′).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος