Μπέθανι Σρίβερ: Καταρρίπτοντας τον νόμο του ακατόρθωτου

Η ιστορία της προχθεσινής χρυσής Ολυμπιονίκη στην ποδηλασία με BMX, πρόκειται να μείνει χαραγμένη στο μυαλό κάθε φιλάθλου των Αγώνων.

Μετά βίας μπορούσε να σταθεί μετά τον τερματισμό της, με τον συναθλητή & συμπατριώτη της (ο οποίος, λίγο νωρίτερα είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο), Κάι Γουάιτ, να την παρασέρνει στην αγκαλιά του και μαζί, να απολαμβάνουν μία «μαγική» στιγμή.

«Είμαι πιο χαρούμενος για εκείνη, παρά για εμένα», δήλωσε ο Γουάιτ· βλέποντας τη Σρίβερ να επιτυγχάνει αυτό που πριν από τέσσερα χρόνια φάνταζε απίθανο να συμβεί.

Ύστερα από την απόφαση της Αθλητικής Ομοσπονδίας του Ηνωμένου Βασιλείου για χρηματοδότηση μονάχα των ανδρών αναβατών, η Σρίβερ αναγκάστηκε να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά· απαιτούνταν –περίπου– 60.000€ για να έχει μία ευκαιρία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και συμπορεύθηκε με τη στήριξη των γονέων της αλλά και με μία εργασία μερικής απασχόλησης ως βοηθός καθηγητή.

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο & δύσκολο ταξίδι», δήλωσε μετά τη στέψη.

Μεγάλο κεφάλαιο της ζωής της, ο πατέρας, Πολ & η μητέρα, Κέιτ· «ήταν πολύ συγκινητικό, όλοι στο σπίτι είχαμε δακρύσει», επεσήμαναν περιγράφοντας τις σκηνές μετά τον τελικό.

Η Σρίβερ ευχαρίστησε την οικογένειά της που «ζει & αναπνέει» για τους αγώνες με ποδήλατα BMX, αφιερώνοντας το χρυσό. Ο Πολ, ανέφερε πως «ήταν κάτι που κάναμε ενωμένοι, σαν γροθιά· έχουμε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και καταφέρει τα πάντα».

Μέχρι τη διάκριση ένα 48άωρο νωρίτερα, ωστόσο, είχαν ακολουθήσει αρκετά ακόμη εμπόδια· τρεις φορές είχε σπάσει στον καρπό της, ενώ το ίδιο είχε πάθει και στο πόδι της, άλλες δύο.

«Πολλοί την είχαν ξεγράψει τότε, λόγω των τραυματισμών και της 18άμηνης αποχής· αλλά, ήταν ούτως ή άλλως αποφασισμένη να επιστρέψει στη δράση», υποστηρίζει η μαμά της.

Εξαιτίας της πανδημίας, έμεινε για ακόμη ενάμισι χρόνο ανενεργή· ενώ, σε μία προπόνηση στις αρχές του έτους, υπέστη εξάρθρωση ώμου.

Η επιτυχία της, ίσως επιφυλάσσει μία καλύτερη συνέχεια στην επόμενη γενιά πρωταθλητών· αποτελώντας, τον καταλύτη για πληθώρα βελτιωτικών αλλαγών και μέτρων ως προς τον σεβασμό και την έμπνευση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος