Μπαρτζώκας: «Μόνο αν παίξουμε καλά θα έχουμε τύχη»

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες, μετά από τρία διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα στη Euroleague, αναχώρησε για την Ισπανία ο Ολυμπιακός, το μεσημέρι της Τρίτης (1/2). Η αποστολή της ομάδας του Πειραιά απέναντι στην πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης των τριών μόλις ηττών στη διοργάνωση φέτος, μόνο εύκολη δεν κρίνεται. Μετά τον αυριανό αγώνα (2/2, 21:45) με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 24η αγωνιστική, ακολουθεί το ματς στη Βιτόρια με την Μπασκόνια την Παρασκευή (4/2, 21:30) για την 25η αγωνιστική. «Μόνο αν παίξουμε καλά θα έχουμε τύχη,» δήλωσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιώργος Μπαρτζώκας που πήρε μαζί του 13 παίκτες, όχι όμως και τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Κουίνσι Έισι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής για τα δύο παιχνίδια επί ισπανικού εδάφους: «Μόνο οι συνεργάτες μου έχουν προετοιμαστεί για το δεύτερο παιχνίδι. Όλη η ομάδα έχει προετοιμαστεί για το πρώτο ματς, αυτό κόντρα στην Ρεάλ. Και σε αυτό θα επικεντρωθούμε για να παίξουμε καλά. Μόνο αν παίξεις καλά μπορεί να έχεις τύχει να νικήσεις. Δεν είναι εύκολο. Η Ρεάλ έχασε στο ισπανικό πρωτάθλημα και είναι πολύ δύσκολο να χάσει δεύτερη συνεχόμενη φορά. Για να εξαντλήσουμε, λοιπόν, τις πιθανότητές μας θα πρέπει να κάνουμε ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι και να εφαρμόσουμε σε υψηλό βαθμό όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

Για το που αποδίδει την αγωνιστική κάμψη της ομάδας, ο Μπαρτζώκας είπε: «Δεν το λέω ως δικαιολογία, όμως, έχουν νοσήσει δεκατρείς παίκτες τον τελευταίο μήνα. Πως να γίνει; Μετά αγγίζει τα όρια του θαύματος να μπορεί η ομάδα να είναι συνέχεια σε υψηλό επίπεδο. Θα ήταν παράλογο, θα ήταν κάτι μη φυσιολογικό».

Τέλος, σε ερώτηση για το πως διαχειρίζεται ο ίδιος και οι παίκτες του την αγωνιστική «κρίση», ο προπονητής του Ολυμπιακού απάντησε: «Η Ευρωλίγκα είναι έτσι που δεν υπάρχει μια ιδιαίτερη διαχείριση, ούτε στις ήττες, αλλά ούτε και στις νίκες. Αυτό που κάνεις, είναι να δεις τι έχεις κάνει καλά και τι όχι και προχωράς στο επόμενο παιχνίδι. Αν τώρα κάποιοι παίκτες έχουν πτώση της αγωνιστικής τους φόρμας ή όλη μαζί η ομάδα δεν παίζει τόσο καλά γιατί ο Covid επηρέασε, είναι ένα γεγονός. Όμως, καμία ομάδα δεν θα παίξει τόσο καλά στο ίδιο επίπεδο από την αρχή ως το τέλος της χρονιάς. Όλες οι ομάδες θα περάσουν κοιλιά. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να επανέλθουμε και να γίνουμε ξανά καλοί. Έχουμε μπροστά μας το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος και πολύ σημαντικά παιχνίδια για την Ευρωλίγκα, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα από τη δουλειά και όλοι μαζί, θα το καταφέρουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος