Μίτινγκ κλειστού στο Λιεβέν: Ο Καραλής «πέταξε» στα 5,76μ.

Ακόμη μία καλή παρουσία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ), αυτή τη φορά στο μίτινγκ κλειστού στο Λιεβέν, ξεπερνώντας τα 5,76μ.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη έδωσε στη Γαλλία συνέχεια στο σερί αγώνων με άλματα πάνω από τα 5,70μ., ενώ σήμερα (17/2) είχε την πρώτη του ευκαιρία να κοιτάξει τον πήχη στα 5,86 μ. και να απειλήσει το πανελλήνιο ρεκόρ (5,85μ.) του Κώστα Φιλιππίδη. Ωστόσο, ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το ύψος.

Ο Καραλής άρχισε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,51μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,61μ. και 5,71μ. κι έπειτα με την τρίτη τα 5,76μ. Ο αθλητής στη συνέχεια επέλεξε να αφήσει τα 5,81μ., προκειμένου να κρατήσει δυνάμεις για τα 5,86μ. Ο 23χρονος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του το Σάββατο στο μίτινγκ του Ρενό Λαβιλενί στο Κλερμόν Φεράν κι έπειτα θα πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού (26-27/2).

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) αγωνίστηκε στο ίδιο μίτινγκ, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση με άλμα στα 16,00μ. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού δεν βρήκε τα άλματα που θα ήθελε, αφού ξεκίνησε με 15,82 μ. και είχε δύο ακόμη έγκυρα στα 16,00 μέτρα. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Μαρτίνεζ (Κούβα) με 17,21 μ., από την δεύτερη προσπάθεια, επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στον κόσμο. Ο Γερμανός Ες ήταν δεύτερος με 16,76 μ. και ο Φιλανδός Λιπσάνεν τρίτος με 16,59 μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος