Μέσι-Μπαπέ έγραψαν ιστορία και απέκλεισαν την Μπριζ – Στο Europa League η Λειψία που κέρδισε (2-1) την Σίτι

Με δύο αναμετρήσεις ξεκίνησε η 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League.

Η Λειψία υποδέχθηκε την αδιάφορη (βαθμολογικά) Μάντσεστερ Σίτι και την κέρδισε με 2-1, ενώ η (επίσης βαθμολογικά αδιάφορη) Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχθηκε την Μπριζ και πήρε μια εύκολη νίκη με 4-1.

Εκανε… αυτό που έπρεπε η Λειψία

Η γερμανική ομάδα από την αρχή είχε το «πάνω χέρι», καθώς ήταν αυτή που θα έπαιρνε το «εισιτήριο» για το Europa League σε περίπτωση ισοβαθμίας και φρόντισε να κάνει το «χρέος» της κερδίζοντας με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι «πολίτες» είχαν αρκετές αλλαγές, καθώς έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση και ακολουθεί ένα γεμάτο πρόγραμμα στο Νησί, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στην Λειψία να πιέσει και να ψάξει από την αρχή τη νίκη.

Το σκορ στην αναμέτρηση το άνοιξε ο Σομποζλάι στο 24′, ενώ το 2-0 το έκανε ο Σίλβα στο 71′.

Για την Μάντσεστερ Σίτι μείωσε σε 2-1 ο Μαχρέζ στο 76′. Οι Άγγλοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Γουόλκερ.

Τα ρεκόρ των Μπαπέ-Μέσι

Την ίδια ώρα η Μπριζ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, έχασε με «κάτω τα χέρια» από την Παρί Σεν Ζερμέν και έμεινε τέταρτη στον όμιλο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε έναν αφηνιασμένο Μπαπέ, ο οποίος μόλις το 2′ έκανε το 1-0, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 7′ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Να σημειώσουμε ότι ο Γάλλος έφτασε πλέον τα 47 γκολ μέσα στο 2021 και είναι πίσω μόνο από τον Λεβαντόφσκι, ενώ έγινε και ο νεότερος παίκτης που ξεπερνάει τα 30 γκολ στο Champions League, καθώς πλέον έχει 31 γκολ σε ηλικία 22 χρόνων και 352 ημερών.

Ο Μέσι έκανε το 3-0 στο 38′ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με γκολ σε 38 διαφορετικές ομάδες στον θεσμό. Ο Αργεντινός σταρ έβαλε και δεύτερο προσωπικό γκολ στο 76′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Με αυτό το γκολ έφτασε τα 125 γκολ στο Champions League και τα 758 συνολικά, ξεπερνώντας τον Πελέ! Πλέον βρίσκεται μια ανάσα από το να γίνει ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών, καθώς ο Μπίτσαν έχει 759, ενώ τα περισσότερα τα έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 801.

Ανάμεσα στα γκολ του Μέσι είχε σκοράρει ο Ριτς για την Μπριζ.

Να σημειώσουμε ότι η Μπριζ κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Ριτς στο 68′.

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος