Με το δεξί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του ECL, 2–0 τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ (highlights)

Νικηφόρα άρχισε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο «Δικέφαλος του Βορρά», επικρατώντας εκτός έδρας της Λίνκολν με 2–0.

 

Έπειτα από τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, στα οποία καμία ομάδα δε δημιούργησε κάποια φάση, ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Άκπομ. Ο Μπίσεσβαρ με προωθημένη πάσα βρήκε τον Άγγλο επιθετικό, που πλάσαρε αλλά νικήθηκε από τον Σολέ στο τετ–α–τετ.

Ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά, με τους δύο συλλόγους να επιχειρούν τις πρώτες προσπάθειές τους στα αντίπαλα καρέ.

Η Λίνκολν, μετά την πολύ καλή φάση με το διαγώνιο σουτ του Κίκε Γκόμες στο 25΄ που πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Πασχαλάκη, σκόραρε ένα λεπτό αργότερα. Ωστόσο, το τέρμα του Καραγιέρο δε μέτρησε, διότι βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Με το δεξί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του ECL, 2–0 τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ (highlights)

Στο 36΄, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μία καλή στιγμή στο ματς, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να αποσοβεί τον κίνδυνο. Ένα λεπτό πριν από την ανάπαυλα υπήρξε αναγκαστική αλλαγή. Ο Μιχαηλίδης αντικατέστησε τον Κρέσπο (αναγκαστική αλλαγή) και μάλιστα, στην πρώτη του ενέργεια δέχθηκε την κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ! Ο Μουργκ συγκράτησε τη μπάλα εντός ορίων έπειτα από την άτσαλη πάσα του Εσίτι, ο Τέιλορ έγινε κάτοχος, έφθασε στην περιοχή, πάσαρε παράλληλα στον Άκπομ και εκείνος από το σημείο του πέναλτι έκανε το 1–0. Ιδανικός επίλογος του πρώτου μέρους, για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Με το δεξί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του ECL, 2–0 τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ (highlights)

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε δίχως μεταβολές στις δύο ενδεκάδες για Λίνκολν & ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να εκμεταλλεύεται τη δεδομένη πρωτοβουλία κινήσεων μέχρι στιγμής (65%–35% κατοχή & 302 πετυχημένες πάσες έναντι 154), μπαίνοντας δυνατά στον αγωνιστικό χώρο.

Η πίεση απέδωσε, καθώς ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Μίτριτσα στο 56΄, ενώ μερικά λεπτά νωρίτερα ο Άκπομ σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε λόγω υπόδειξης του επόπτη για οφσάιντ. Το γκολ προήλθε από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ, την κεφαλιά του Μιχαηλίδη που κατέληξε στο δοκάρι και την προβολή του Ρουμάνου για το 2–0.

Με το δεξί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του ECL, 2–0 τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ (highlights)

Στη συνέχεια η Λίνκολν αναζητούσε χώρους και έκανε κάποια σουτ που είτε εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης, είτε πέρασαν άουτ. Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε το υπέρ του αποτέλεσμα έχοντας επίσης ευκαιρίες στην αντεπίθεση για την επίτευξη του τρίτου τέρματος, χωρίς να το κατορθώσει . Στο 90+1΄ η Λίνκολν είχε δοκάρι με τον Τσιπολίνα, που έκανε το σουτ από αριστερά, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και το 0–2 να παραμένει μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού.

Διαιτητές: Χάρβεϊ (Ιρλανδία), ΜακΝτόνελ (Ιρλανδία), Κίγκαν (Ιρλανδία) & Ντόιλ (Ιρλανδία).

Κίτρινες κάρτες: Τορίγια 39΄, Σολέρ 56΄ – Μιχαηλίδης 44΄

Λίνκολν: Σόλερ, Βάισμαν, Τσιπολίνα, Μπερνάρντο Λόπες, Τοσκάνο, Τορίγια (Τσιπολίνα), Ρόσα, Ανιόν (Ρόναν, 62΄), Αράιζα (Πίκοκ, 81΄), Κίκε Γκόμες (Οκράν, 62΄), Καραγιέρο (Σέρτζεντ, 81΄).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο (Μιχαηλίδης, 46΄), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι, Μουργκ, Μπίσεσβαρ (Σβιντέρσκι, 73΄), Μίτριτσα (Κωνσταντέλιας, 73΄), Άκπομ (Κούτσιας, 82΄).

Με το δεξί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του ECL, 2–0 τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ (highlights)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος