Με το δεξί η Μπαρτσελόνα στην μετά-Μέσι εποχή

Παίζοντας εξαιρετικά για 80 λεπτά η Μπαρτσελόνα, έχοντας μπροστάρη τον Μάρτιν Μπρεθγουέιτ, αγχώθηκε αλλά επικράτησε με 4-2 της Ρεάλ Σοσιεδάδ για την πρώτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν είναι σε διαδικασία προσαρμογής μετά την ξαφνική αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι. Παρόλα αυτά έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Λα Λίγκα. Με δύο γκολ του Μπρεθγουέιτ και ένα του Πικέ, οι «μπλαουγκράνα» πήραν προβάδισμα τριών γκολ. Η «Λα Ρεάλ» μείωσε προσωρινά σε 3-2 αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο με τον Σέρτζι Ρομπέρτο να απαντά μετά από λίγα λεπτά.

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με… «άγριες» διαθέσεις. Μόλις στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα απείλησαν δύο φορές, μια εκ των οποίων με ένα δυνατό σουτ του Ντεπάι που απέκρουσε ο Ρεμίρο. Οι κυπελλούχοι Ισπανίας έδειξαν επιθυμία να ελέγξουν τον ρυθμό. Στο 10′ ένα εντυπωσιακό ψαλίδι του Αντουάν Γριζμάν πέρασε δίπλα από την εστία της «Λα Ρεάλ». Δύο λεπτά μετά, ο κεφάτος Γάλλος έφτασε ξανά κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Εννέα λεπτά αργότερα από μια σέντρα σε φάουλ του Ντεπάι, ο Ζεράρ Πικέ «πετάχτηκε» στο πρώτο δοκάρι και έγραψε το 1-0. Η αποθέωση που γνώρισε ο Καταλανός στόπερ ήταν συγκλονιστική, λίγες μόλις ώρες μετά την μείωση μισθού που δέχτηκε για να δηλωθούν οι μεταγραφές της ομάδας.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν αρκέστηκαν στο ένα γκολ όμως και συνέχιζαν να πιέζουν. Μια συνεργασία του Ντε Γιόνγκ με τον Μπρεθγουέιτ στο 25′ έβγαλε σε ευνοϊκή θέση τον Ντεπάι που δεν κατάφερε όμως να νικήσει τον Ρεμίρο. Ο Ολλανδός προσπαθούσε σαν «τρελός» να σκοράρει στο ντεμπούτο του. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε όμως η «Μπάρτσα» έκανε το 2-0 χάρη σε κεφαλιά του Μπρεθγουέιτ από σέντρα του Ντε Γιόνγκ δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε όπως το πρώτο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα με τον Γριζμάν στο 47′ με το γκολ να ακυρώνεται για οφσάιντ. Ένα λεπτό μετά από μια εξαιρετική συνεργασία ο Ζόρντι Άλμπα βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρεμίρο όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 58ο λεπτό, μετά από μια φάση διαρκείας, ο Μπρεθγουέιτ βρέθηκε στην ιδανική θέση για να κάνει το 3-0. Μετά το εξαιρετικό Γιούρο, ο Δανός μπήκε… φουριόζος στη νέα σεζόν. Από εκείνο το σημείο και μετά, το υπόλοιπο ματς έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Όχι όμως για την Ρεάλ Σοσιεδάδ. η οποία μέσα σε τρία λεπτά βρήκε δύο γκολ. Αρχικά στο 82′ με τον Λομπέτε μετά από εκπληκτική πάσα του Μπαρενετσέα και στο 85′ με, άπιαστο, απευθείας φάουλ του Ογιαρθάμπαλ. Στη συνέχεια η Μπάρτσα που αγχώθηκε, έκανε το 4-2 με τον Σέρτζι Ρομπέρτο μετά από εξαιρετική πάσα του Μπρεθγουέιτ στο 91′.

Οι ομάδες:

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο, Ντεστ (Έμερσον 71′), Γκαρθία (Αραούχο 83′), Πικέ, Άλμπα, Ντε Γιονγκ (Ρομπέρτο 71′), Μπουσκέτς (Νίκο 83′), Πέδρι, Γριζμάν, Μπρεθγουέιτ, Ντεπάι (Λανγκλέ 90′).

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανολ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο, Ζαλδούα (Γοροσάμπελ 66′), Ελουστόνδο (Πατσέκο 81′), Λε Νορμάν, Μουνιόθ, Γιανουζάι (Μπαρενετσέα 46′), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Πόρτου (Λομπέτε 66′), Σίλβα (Μπαουτίστα 46′), Ογιαρθάμπαλ.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγριτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος