Με Ουάιτ πρωταγωνιστή στον τελικό του Super Cup ο Παναθηναϊκός (highlights)

Την πρόκριση στον τελικό του HNC COIN Super Cup για πρώτη φορά στην ιστορία του πήρε το «τριφύλλι» επικρατώντας με 74-61 του Λαυρίου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν ήταν σταθεροί στην απόδοσή τους και έμοιαζαν να «κινδυνεύουν» στην αρχή της τελευταίας περιόδου. Παρόλα αυτά το πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο αλλά και το εξαιρετικό «κλείσιμο» στην αναμέτρηση ήταν αρκετά για να τους δώσουν την πρόκριση. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Οκάρο Ουάιτ με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το ματς:

 

Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να ξεχωρίζει. Ο Παναθηναϊκός είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Οκάρο Ουάιτ, ο οποίος ξεχώριζε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Από την άλλη για τους φιλοξενούμενους, ο Κένι Γκόινς «κουβάλησε» στην επίθεση διατηρώντας την ομάδα του κοντά στο σκορ. Ο Αμερικανός ήταν «καυτός» έξω από τα 6.75μ. με 3/3 τρίποντα. Μετά από αρκετές εναλλαγές στο σκορ, οι πρωταθλητές πήγαν στον πάγκο τους με ένα +2 (23-21) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός «ανέβασε» ρυθμό και κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Η «πράσινη» άμυνα «ανέβηκε επίπεδο» με τους παίκτες του Σερέλη να πετυχαίνουν μόλις οκτώ πόντους σε δέκα λεπτά. Ταυτόχρονα, ο Κέντρικ Πέρι «έτρεξε» την ομάδα του βοηθώντας σε δημιουργία και σκοράρισμα. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με +17 (46-29).

Και παρότι στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» κατάφερε να προηγηθεί και με περισσότερους από είκοσι πόντους, αίφνης η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Από το 51-31 που διαμόρφωσε ο Τζεχάιβ Φλόιντ, οι Λαυριώτες έκαναν ένα τεράστιο σερί για να επιστρέψουν στο ματς. Με τους Γκόινς, Σμιθ και Αμίνου να πρωταγωνιστούν το Λαύριο σημείωσε επί μέρους σκορ 23-7. Με αυτόν τον τρόπο πλησίασε στους τέσσερις πόντους (58-54) σχεδόν πέντε λεπτά πριν την λήξη του ματς. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» το ματς στα τελευταία τρεισήμισι λεπτά, παίρνοντας διαφορά «ασφαλείας».

Οι πρωταθλητές επικράτησαν με σκορ 74-61 και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον τελικό της διοργάνωσης. Πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα σε Προμηθέα και ΑΕΚ (21:00, ΕΡΤ3).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος