Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Στόχος ο Μαντσίνι

Οι αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναζητά το νέο προπονητή της στο πρόσωπο του νυν Ιταλού ομοσπονδιακού εκλέκτορα Ρομπέρτο Μαντσίνι, έχουν πλέον εξαπλωθεί στη χερσόνησο.

Αρχικά το θέμα εμφανίστηκε στην εφημερίδα Telegraph, υποδηλώνοντας ότι ο «Μάντσιο» είναι η πρώτη επιλογή για το νέο υπηρεσιακό προπονητή και μελλοντικό τεχνικό διευθυντή στον σύλλογο, Ραλφ Ράνγκνικ.

Τώρα, η ιταλική εφημερίδα Libero υποστηρίζει ότι ο Μαντσίνι θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει από τον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας εάν αποτύχει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ.

Αυτό, πάντως, δεν μπορεί να εξακριβωθεί πριν τον Μάρτιο, όταν οι «ατζούρι» θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ.

Εκεί, αρχικά πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Βόρεια Μακεδονία και μετά είτε την Πορτογαλία είτε την Τουρκία, πριν κλείσουν θέση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που για πρώτη φορά στην Ιστορία θα διεξαχθεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Σε αυτή την περίπτωση θα επρόκειτο για μια ξαφνική τροπή των γεγονότων, αφού ο Μαντσίνι ανέλαβε μια ομάδα που απέτυχε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, την οδήγησε σε αήττητο σερί παγκόσμιου ρεκόρ όλων των εποχών και σήκωσε το τρόπαιο στο UEFA EURO 2020, το καλοκαίρι του 2021.

Ο Μαντσίνι έχει συμβόλαιο με την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC) ως τον Ιούνιο του 2026, οπότε οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Ομοσπονδία.

Θα ήταν επίσης μια αξιοσημείωτη επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ για τον Ιταλό προπονητή, ο οποίος είχε κατακτήσει τον τίτλο με τη μεγάλη αντίπαλο της Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος