«Λύγισε» στις λεπτομέρειες στην Βιτόρια ο Παναθηναϊκός

Δεν τα κατάφερε παρά την εξαιρετική εμφάνιση στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» το «τριφύλλι» και ηττήθηκε με σκορ 81-79.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε «μουδιασμένος» στο ματς και το 5-0 σερί που δέχτηκε, ανάγκασε τον Δημήτρη Πρίφτη να πάρει τάιμ άουτ μετά από μόλις 97 δευτερόλεπτα. Η εικόνα του «τριφυλλιού» άλλαξε θεαματικά και με το δίδυμο Μέικον-Πέρι να σκοράρει από όλες τις αποστάσεις, η πρώτη περίοδο έληξε με τους φιλοξενούμενους στο +2 (17-15). Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πρωταθλητές Ελλάδας δεν ήταν ούτε το σκορ, ούτε η άμυνα αλλά το ριμπάουντ. Τα χαμένα «σκουπίδια» στην «πράσινη» ρακέτα ήταν τόσα πολλά που μετέτρεψαν τους πόντους δεύτερης ευκαιρίας σε βασική πηγή σκοραρίσματος της Μπασκόνια. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς ανέβασε τα επίπεδα πίεσης της άμυνας της – μετά και τους οκτώ πόντους του Έβανς – και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε πόντων (40-35).

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ίδιο με αυτό του πρώτου. Σερί των Βάσκων, γρήγορο τάιμ άουτ και αλλαγή εικόνας. Παρότι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ακόμη και στο +11 (49-38), ο Ιωάννης Παπαπέτρου με ένα κρεσέντο επανάφερε την διαφορά… στο σουτ (51-49) μέσα σε δύο λεπτά. Με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να έχει… «σεληνιαστεί» οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ έως και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, όταν και πήγαν στους πάγκους με την Μπασκόνια στο +2.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος ξεχώρισε με ένα προσωπικό σερί 6-0 και έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι ευστοχώντας σε σουτ πίσω από τα 6.75 με τους Σεντεκέρσκις και Φοντέκιο αλλά και βρίσκοντας πόντους δεύτερης ευκαιρίας πήραν ξανά το προβάδισμα με 75-71 δυόμιση λεπτά πριν το φινάλε. Το πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ δεν «λυνόταν» με τίποτα και η Μπασκόνια μαζεύοντας συνεχώς τα «σκουπίδια» στην ρακέτα του «τριφυλλιού» έμενε ζωντανή και προηγούταν και στο σκορ. Με δύο βολές του Τζέισον Γκρέιντζερ στα 23″ το σκορ πήγε στο 81-79 υπέρ της ομάδας του Ιβάνοβιτς. Ο Παπαπέτρου εκτέλεσε σουτ τριών πόντων στην λήξη του αγώνα αλλά αστόχησε και το 81-79 παρέμεινε.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 40-35, 61-59, 81-79.

Διαιτητές: Ρίτζικ, Ρότσα, Πάντερ.

Οι ομάδες:

Μπασκόνια (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Μπάλντουιν 7 (1), Σεντεκέρσκις 15 (3), Μαρίνκοβιτς 3 (1), Γκρέιντζερ 12 (2), Φοντέκιο 16 (4), Ίνοκ 7, Κοστέλο 1, Γκεντράιτις 16 (2), Νόκο 4, Κούρουτς.

Παναθηναϊκός (Δημήτρης Πρίφτης): Πέρι 9 (1), Μέικον 13 (3), Παπαγιάννης 2, Παπαπέτρου 22 (3), Κασελάκης 2, Ουάιτ 7 (1), Φλόιντ 2, Νέντοβιτς 5 (1), Έβανς 8, Σαντ Ρος 9 (2).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος