«Λύγισε» από την Μονς ο Ιωνικός

Ακόμη μια ήττα για την ελληνική ομάδα, που ηττήθηκε στο «Κ.Γ. Πλάτωνας» με σκορ 77-74 από τους Βέλγους.

Δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη φετινή ευρωπαϊκή του νίκη ο Ιωνικός. Οι «Νικαιώτες» έχουν πλέον ρεκόρ 1-3 στον 6ο όμιλο του FIBA Europe Cup. Η Μονς κατάφερε να «επιστρέψει» στο ματς μετά το τραγικό πρώτο της δεκάλεπτο και με πρωταγωνιστή τον Εμάνουελ Νζεκουέσι (30 πόντοι) πήρε το «διπλό». Από την άλλη, ο κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο Γιουτζίν Τζέρμαν με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Το ματς

Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε ξεκάθαρα στην ομάδα του Κούρο Σεγκούρα. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» ένα σερί 16-3 για να κλείσουν την περίοδο στο +16 (29-13). Παρόλα αυτά, τα επόμενα δέκα λεπτά δεν κύλισαν με τον ίδιο τρόπο μιας και οι Βέλγοι ανασυντάχθηκαν και με ένα επί μέρους 26-13 έκλεισαν το ημίχρονο στο -3 (42-39).

Στο δεύτερο μέρος ο Νζεκουέσι «πήρε τ’ όπλο του». Ο Ολλανδός φόργουορντ πρωταγωνίστησε με την Μονς να φτάνει έως και στο +7 (63-56) για πρώτη φορά στο ματς, στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα προσπάθησε να «επιστρέψει» στη διεκδίκηση της νίκης. Όμως, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει την διαφορά στον πόντο (73-72). Οι Βέλγοι εν τέλει άντεξαν, κρατώντας το προβάδισμα έως το τέλος και επικρατώντας με 77-74. Αξίζει να σημειωθεί πως στη λήξη του χρόνο ο Κωστής Γόντικας πέτυχε τρίποντο από τα εννέα μέτρα περίπου, αλλά ήταν εκπρόθεσμο.

Τα δεκάλεπτα: 29-13, 42-39, 56-63, 74-77.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος