Λίβερπουλ: «Έφυγε» από τη ζωή ο Ρέι Κένεντι σε ηλικία 70 ετών

Ο σπουδαίος παλιός μεγάλος άσος της Λίβερπουλ Ρέι Κένεντι, μία απ’ τις πιο χαρακτηριστικές και δυνατές προσωπικότητες της τρομερής ομάδας των «reds» τη δεκαετία του ’70 απεβίωσε την Τρίτη (30/11) σε ηλικία 70 ετών έπειτα από μεγάλη μάχη με την ασθένεια του Πάρκινσον, όπως ανακοίνωσε το κλαμπ του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Κένεντι κατέγραψε πάνω από 300 εμφανίσεις και σημείωσε 72 γκολ από το 1974 έως το 1981 σε μία καταπληκτική πορεία στη Λίβερπουλ, με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, το Κύπελλο UEFA και το League Cup Αγγλίας.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως φορ περιοχής, όμως ο Μπομπ Πέισλι τον μετέτρεψε σε έναν πολυσύνθετο μέσο στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

«Η Λίβερπουλ θρηνεί την απώλεια του θρυλικού Ρέι Κένεντι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών» ανέφερε ο αγγλικός σύλλογος στην ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως «…στην τελευταία περίοδο της καριέρας του, αλλά και στο υπόλοιπο της ζωής του, ο Κένεντι ταλαιπωρήθηκε από Πάρκινσον».

Ο Πέισλι είχε γράψει στην αυτοβιογραφία του για τον εκλιπόντα Κένεντι πως «ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία της Λίβερπουλ και ίσως ο πιο υποτιμημένος απ’ όλους».

Πριν από τους «reds» ο Κένεντι ξεκίνησε την καριέρα του στην Άρσεναλ, κερδίζοντας ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα πρωτάθλημα. Ηταν 17 φορές διεθνής με την Εθνική Αγγλίας, έχοντας σκοράρει τρία γκολ, ενώ αγωνίστηκε με τα «τρία λιοντάρια» στο Euro 1980 που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος