Λαφίτ στο ertnews.gr: «Ταχύτατος και «all around» ο Παλάσιος, μου θυμίζει τον Κανίγια»

Ο κορυφαίος ρεπόρτερ της Ιντεπεντιέντε, Νέλσον Λαφίτ, μιλάει αποκλειστικά στον Βασίλη Αγριτάκη για το ertnews.gr και «σκιαγραφεί» το προφίλ του νέο μεταγραφικού αποκτήματος του «τριφυλλιού».

Μόνο οι ανακοινώσεις απομένουν για να φορέσει ο Σεμπάστιαν Παλάσιος την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο 29χρονος αναμένεται στην χώρα μας εντός της εβδομάδας για να ολοκληρωθεί και τυπικά η σπουδαία μεταγραφή. Ο Αργεντίνος δημοσιογράφος, ο οποίος έκανε την αποκάλυψη του «deal», μας μίλησε για τα χαρακτηριστικά του «εκρηκτικού» εξτρέμ, τα δυνατά και αδύναμα σημεία του, την παρουσία του εκτός γηπέδου ενώ έκανε και μια… σύγκριση με έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή των 90’s.

Η απίστευτη ταχύτητά του και η μοναδική “χτυπητή” αδυναμία του.

Λαφίτ στο ertnews.gr: «Ταχύτατος και «all around» ο Παλάσιος, μου θυμίζει τον Κανίγια»

Ξεκινώντας με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Παλάσιος, ο Λαφίτ τόνισε κυρίως ένα πράγμα. Την ταχύτητά του. Όμως δεν παρέλειψε να αναφέρει και το αδύνατο σημείο του. «Είναι πολύ γρήγορος παίκτης. Χρησιμοποιεί την ταχύτητά του για να δημιουργήσει καταστάσεις για γκολ, είτε εκτελώντας ο ίδιος είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Το μόνο «κακό» που έχει είναι η συνέπειά του στο σκοράρισμα. Άλλωστε φαίνεται και στα στατιστικά του ότι δεν σκοράρει πολύ».

Η αγαπημένη του θέση και η τακτική ευελιξία στην επίθεση.

Λαφίτ στο ertnews.gr: «Ταχύτατος και «all around» ο Παλάσιος, μου θυμίζει τον Κανίγια»

Ψάχνοντας κανείς, θα ανακαλύψει πως ο 29χρονος Αργεντινός έχει αγωνιστεί σε τρεις θέσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Αυτή του σέντερ φορ, του αριστερού εξτρέμ και το δεξιού εξτρέμ. Για αυτό και ο ρεπόρτερ της Ιντεπεντιέντε ξεκαθάρισε το ποια είναι η κανονική του θέση. «Προτιμά να παίζει ως εξτρέμ παρότι έχει παίξει και στην κορυφή της επίθεσης. Το θετικό είναι ότι μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πλευρές. Παρόλα αυτά, η φυσική του θέση είναι αυτή του δεξιού εξτρέμ» είπε. Βέβαια, με βάση όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον προορίζει αποκλειστικά για «φτερά» παρότι είναι ένας «all-around» επιθετικός.

Ο επαγγελματισμός και τα… τρεξίματα.

Λαφίτ στο ertnews.gr: «Ταχύτατος και «all around» ο Παλάσιος, μου θυμίζει τον Κανίγια»

Με τον Παναθηναϊκό να έχει κάποια… προβλήματα με τον χαρακτήρα συγκεκριμένων παικτών του, η σχετική ερώτηση για τον Παλάσιος ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. «Είναι ο απόλυτος επαγγελματίας» ξεκαθάρισε ο Λαφίτ. Στη συνέχεια τόνισε ότι «τα δίνει πάντα όλα μέσα στο γήπεδο. Ένα καλό παράδειγμα είναι ότι πιέζει συνεχώς την αντίπαλη άμυνα, δεν σταματάει να τρέχει όσο κουρασμένος κι αν είναι. Από εκεί και πέρα ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα με κάποιον συμπαίκτη ή προπονητή του. Μπορώ να πω ότι είναι ήσυχος εκτός γηπέδου».

Η σύγκριση με τον… Κλαούντιο Κανίγια!

Λαφίτ στο ertnews.gr: «Ταχύτατος και «all around» ο Παλάσιος, μου θυμίζει τον Κανίγια»

Φτάνοντας προς το τέλος, ο Αργεντίνος δημοσιογράφος έκανε μια… σύγκριση του νέου παίκτη του «τριφυλλιού» με έναν διάσημο ποδοσφαιριστή του παρελθόντος. «Μου θυμίζει τον Κλαούντιο Κανίγια. Είναι και οι δύο πολύ γρήγοροι και προσφέρουν πολλά στο χορτάρι, χωρίς όμως να σκοράρουν συνέχεια». Ο παλαίμαχος Αργεντινός είχε αγωνιστεί για την Μπόκα Τζούνιορς, την Μπενφίκα και την Ρόμα μεταξύ άλλων. Παράλληλα φόρεσε την φανέλα της «αλμπισελέστε» 50 φορές, οδηγώντας την χώρα του στον τελικό του Μουντιάλ του 1990 μαζί με τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η προσαρμογή του στην Ευρώπη και το άπιαστο -ακόμη- peak των δυνατοτήτων του.

Λαφίτ στο ertnews.gr: «Ταχύτατος και «all around» ο Παλάσιος, μου θυμίζει τον Κανίγια»

Για το τελείωμα έμεινε η προσωπική άποψη του Νέλσον Λαφίτ για την μεταγραφή. «Νομίζω πως δεν μπορεί να κάνει την διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Βέβαια στην Ελλάδα μπορεί να ξεχωρίσει. Πιστεύω πως στον Παναθηναϊκό ίσως φτάσει στο “peak” των δυνατοτήτων του».

Οι συστάσεις λοιπόν είναι καλές. Ο Παλάσιος, όπως και κάθε παίκτης έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Όμως οι «πράσινοι» έκαναν μια μεγάλη επένδυση για να τον αποκτήσουν. Άρα η πίεση υπάρχει ήδη. Άλλωστε, ο κόσμος του «τριφυλλιού» «διψάει» για μια σεζόν στην οποία η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει. Επίσης «διψάει» για να δει έναν πρωτοκλασσάτο ξένο. Ο 29χρονος έχει όλα τα «φόντα» για να επιβεβαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν. Το «κλειδί» θα είναι η προσαρμογή του στην ελληνική πραγματικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος