«Κυρίαρχος» Παναθηναϊκός, «καθάρισε» τον Ολυμπιακό με 3-1

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στο «Κ.Γ. Αγίου Θωμά» επικρατώντας με 3-1 σετ του Ολυμπιακού για την 14η αγωνιστική της Volley League, που είναι και η τελευταία της κανονικής περιόδου.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους 33 βαθμούς και έμεινε στο -4 από τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» κόλλησαν στους 30 βαθμούς μένοντας μακριά από την κορυφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλέι οφ μπαίνουν οι έξι πρώτες ομάδες με τους μισούς βαθμούς από αυτούς που έχουν κατακτήσει έως τώρα. Αυτό σημαίνει πως ο πρώτος από τον τέταρτο μπορεί να έχουν μόλις τέσσερις βαθμούς διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο σερβίς, είχε αξιόπιστο μπλοκ και έφτασε στη δεύτερη νίκη του μέσα στη σεζόν επί του «αιωνίου αντιπαλου». Ο Ολυμπιακός από την άλλη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην υποδοχή ενώ τα μεγάλα του ατού ήταν σε μέτρια βραδιά και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη.

Το ματς

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν απόλυτα στο πρώτο σετ και το κατέκτησαν εύκολα με 25-14. Οι χτυπητές αδυναμίες του Ολυμπιακού στην μπροστά ζώνη στοίχισαν στην ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι. Η επιστροφή του Θανάση Πρωτοψάλτη αλλά και η «άνοδος» του μπλοκ ήταν τα «κλειδιά» για τον Παναθηναϊκό.

Στο δεύτερο σετ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο ανταγωνιστικοί όμως και πάλι οι παίκτες του Ανδρεόπουλου έδειξαν την ανωτερότητά τους. Διατήρησαν το προβάδισμα σε ολόκληρη τη διάρκειά του και έκαναν το 2-0.

Το τρίτο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό με τους φιλοξενούμενους να το διεκδικούν στα ίσα. Η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού είχε ανέβει ολοφάνερα και με πρωταγωνιστή τον Τεπάν επέστρεψαν ακόμη κι από το -4 και μείωσαν σε 2-1 με επί μέρους σκορ 26-24.

Η εικόνα του τέταρτο σετ ήταν εντελώς διαφορετικοί. Οι παίκτες του Τζουλιάνι έδειξαν να έχουν «αδειάσει» από ενέργεια. Φυσικά οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και κατέκτησαν με σχετική άνεση το σετ με σκορ 25-19.

Τα σετ: 25-14, 25-21, 24-26, 25-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος