Τζόκοβιτς: Κινδυνεύει να «κατρακυλήσει» στην παγκόσμια κατάταξη αν δεν εμβολιαστεί

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χάσει και το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις μετά τα νέα μέτρα στη Γαλλία.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, το θέμα που «μονοπώλησε» το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν η κόντρα του Νόβακ Τζόκοβιτς με την Αυστραλία. Ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη παρέμεινε ανεμβολίαστος και εν τέλει δεν του επιτράπηκε η παραμονή του στη χώρα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του Αυστραλιανό Όπεν. Το συγκεκριμένου τουρνουά είναι ένα από τα τέσσερα Grand Slam που διεξάγονται ανά ημερολογιακό έτος.

Τα νέα μέτρα της Γαλλίας για τους ανεμβολίαστους

Μετά τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν στο γαλλικό κοινοβούλιο, ο Σέρβος σταρ θα χάσει και το Ρολάν Γκαρός εφόσον δεν εμβολιαστεί. Και αυτό διότι προβλέπουν απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς χώρους σε οποιονδήποτε δεν είναι εμβολιασμένος, κάτι που αφορά θεατές και αθλητές, γηγενείς και ξένους.

Η Γαλλίδα υπουργός αθλητισμού, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, δήλωσε: 

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή ξένους επαγγελματίες. Το ίδιο θα ισχύει και για τις αθλητικές διοργανώσεις, χωρίς εξαιρέσεις. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο».

Η πιθανή «κατρακύλα» στην παγκόσμια κατάταξη

Ο Τζόκοβιτς, με βάση τα τωρινά δεδομένα, θα μπορεί να αγωνιστεί μόνο στα δύο τελευταία Grand Slam της σεζόν, το Ουίμπλεντον (Αγγλία) και το Αμερικανικό Όπεν. Η απώλεια δύο τίτλων που είχε κατακτήσει το 2021 (Αυστραλιανό Όπεν, Ρολάν Γκαρός) είναι ικανή να του κοστίσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Σε ένα ακραίο σενάριο, μπορεί να τον κάνει να βρεθεί ακόμη και εκτός της πρώτης πεντάδας για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2018 και δεύτερη τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Στην περίπτωση δε, που Αγγλία και Αμερική υιοθετήσουν παρόμοια μέτρα τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για τον «Νόλε».

Η ιστορική ευκαιρία που ίσως χαθεί

Παράλληλα, ο 34χρονος χρειάζεται έναν ακόμη τίτλο Grand Slam για να φτάσει τους είκοσι ένα συνολικά. Αν τα καταφέρει, θα ξεπεράσει στην σχετική λίστα τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ραφαέλ Ναδάλ οι οποίοι έχουν από είκοσι. Μένει λοιπόν να φανεί αν έως τις 22 Μαΐου που ξεκινάει το Ρολάν Γκαρός ο Σέρβος θα έχει εμβολιαστεί ή αν θα μείνει πιστός στις απόψεις του.

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Αγριτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος