Κατσικάρης: “Βρήκαμε το γονίδιο αυτής της ομάδας”

Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ επί της οικοδέσποινας του ομίλου Κροατίας στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και για την αυριανή αντίπαλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την Γεωργία μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώτης Κατσικάρης.

«Βρήκαμε το γονίδιο αυτής της ομάδας», είπε αρχικά ο Φώτης Κατσικάρης και συνέχισε: «Την πίστη για τη νίκη σε δύσκολες καταστάσεις. Με ψυχραιμία, πάθος, χαρακτήρα αυτά τα παιδιά -που έχουν παίξει τα πιο πολλά χρόνια στην Εθνική- τα κατάφεραν. Μια νίκη που μπορεί να μας δώσει πολλά στη διάρκεια του τουρνουά. Ήταν κάτι καλό και για την ίδια ομάδα, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, στην έδρα του. Ήταν μια σημαντική νίκη και με τον τρόπο που ήρθε. Τώρα κοιτάμε τη συνέχεια και το ματς με τη Γεωργία. Μόνο με το όνομα και την προϊστορία δεν κερδίζεις τα ματς. Εμείς παίζουμε για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε σου παρουσιάσει ο αντίπαλος. Πρέπει να έχεις έτοιμες απαντήσεις και αυτή την ομάδα έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει. Είναι επικίνδυνη αντίπαλος. Ομάδα με κοντό-ροτέισον, με παίκτες κλειδιά που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ο προπονητής τους έχει ένα play book που είναι ατελείωτο. Έχει ενδιαφέρον η φιλοσοφία του στο επιθετικό κομμάτι. Ο παίκτης κλειδί τους είναι ο Σενγκέλια τον οποίο γνωρίζω από την Βαλένθια. Με τον τρόπο που παίζει είναι πάρα πολύ επικίνδυνος».

Από την πλευρά του ο Κώστας Καϊμακόγλου, πρόσθεσε: «Είναι μέρα για να χαλαρώσουμε, να καθαρίσει το μυαλό. Είδαμε και κάποια πράγματα για τη Γεωργία. Και στα φιλικά κάναμε παρόμοιες νίκες με τέτοιου επιπέδου αντιπάλους. Θεωρώ ότι η νίκη επί της Κροατίας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά την είχαμε από πριν. Είμαστε ομάδα με εμπειρία και ξέρουμε ότι αυτή η νίκη δεν δίνει τίποτα. Όλες οι ομάδες στην καλή τους μέρα μπορούν να σε νικήσουν. Είναι όλα θέμα μυαλού. Όταν κάθεσαι στον πάγκο δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να έχεις στο μυαλό ότι μπορείς να χρειαστεί να παίξει για λίγο. Οι ομάδες που μπορούν να το κάνουν αυτό με τους παίκτες τους θα πάνε μακριά. Σε όλους τους τομείς της ζωής να μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό θα είναι σημαντικό. Πρέπει να δουλέψουμε με το μυαλό μας. Πρέπει σε αυτές τις ομάδες να ξέρουν οι παίκτες ότι τη μια ίσως αγωνιστούν 25 λεπτά και την άλλη καθόλου, αλλά θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι».

Τέλος, ο Κώστας Κουφός, είπε: «Είμαστε 2-0 τώρα, πάμε πολύ καλά, όμως έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Η Γεωργία είναι καλή ομάδα και πρέπει κάθε φορά να παίζουμε σωστή άμυνα και με δύναμη. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ματς, η άμυνα είναι το κλειδί μας. Όταν τα πάμε εκεί καλά, τότε αυτό μας δίνει ενέργεια και στην επίθεση. Κάθε μέρα που περνάει, νιώθουμε πιο κοντά στα στάνταρ μας, βρίσκουμε τη χημεία και την ομοιογένειά μας. Ακόμα έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Έχουμε καλή ισορροπία στο παιχνίδι μας. Οι Πρίντεζης Μπουρούσης και Αντετοκούνμπο παίζουν πολύ καλά κοντά στη ρακέτα, ενώ έχουμε και καλούς γκαρντ. Είμαι 26 χρονών πλέον, ξέρω πιο καλά τους συμπαίκτες μου και είμαι εδώ να κάνω τα μικρά πράγματα και να βοηθάω την Εθνική να κερδίζει, είτε με σκριν, είτε με σκοράρισμα, είτε στην άμυνα. Όλοι παίζουμε ο ένας για τον άλλο, για την πατρίδα μας, για να πετύχουμε για την Ελλάδα, γιατί το αξίζει. Το όνειρό μου είναι να κερδίσουμε το χρυσό μετάλλιο, αλλά πρώτα από όλα έχουμε την Γεωργία στο μυαλό μας. Ένα-ένα τα βήματα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος