Κατσικάρης: “Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στη διοργάνωση”

Την προσοχή των παιχτών του ζήτησε ο Φώτης Κατσικάρης για το αυριανό ματς με την Σλοβενία (16:00) επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στη διοργάνωση. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφερόμενος και στο παιχνίδι με την Γεωργία τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στη συνέχεια όμως χαλάρωσε αλλά κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό.

«Μετά το πρώτο τρίλεπτο που είχαμε τα ίδια συμπτώματα με την εκκίνηση απέναντι στην Κροατία, παίξαμε καλά. Η Γεωργία έχει πολλά συστήματα. Καταφέραμε να πιέσουμε σωστά στην άμυνα, βρήκαμε σκορ στον αιφνιδιασμό και από τα μακρινά σουτ. Στο δεύτερο μέρος χαλαρώσαμε, δεν είχαμε την ίδια ένταση με το πρώτο μέρος και η Γεωργία το εκμεταλλεύτηκε παλεύοντας μέχρι το τέλος κι εφαρμόζοντας διαφορετικές άμυνες για να αλλάξει το ρυθμό. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς απέναντι στη Σλοβενία, δεν υπάρχουν εύκολα ματς στη διοργάνωση. Η Σλοβενία δεν έχει κάποιους σημαντικούς παίκτες, όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς, αλλά όταν σου λείπει ένας ηγέτης αναγκάζεσαι να γίνεις πιο ομάδα και να παίξεις με περισσότερο πάθος. Η άμυνά μας σε επίπεδο συγκέντρωσης και σε ταχύτητα πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ, γιατί η Σλοβενία έχει ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν από μακριά, όπως ο Σλόκαρ και ο Ζούπαν. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε πολύ από την πρώτη γραμμή άμυνας. Χρειάζεται προσοχή από την αρχή. Πρέπει να ξεκουραστούμε τώρα και να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς».

Κώστας Κουφός: «Συγχαρητήρια στη Γεωργία, πάλεψαν στο δεύτερο μέρος. Εμείς κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η Σλοβενία παίζει πολύ καλά σαν ομάδα και χρειάζεται να παίξουμε με συγκέντρωση και δύναμη».

Σχετική είδηση: Περίπατο έκανε η εθνική απέναντι στη Γεωργία 79-68

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΟΚ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος