Καμπανάκι κινδύνου για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκές ομοσπονδίες προς αποχώρηση από τη FIFA

Περισσότερες από δώδεκα επιτροπές εξετάζουν το ενδεχόμενο, σε ένδειξη ισχυρής αντίδρασης στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, σύμφωνα με το Associated Press.

Η UEFA έχει ήδη ακούσει τις προθέσεις ορισμένων μελών, για αποπομπή τους από το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος συνεργάζεται με τον πρώην προπονητή της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, για να κερδίσει υποστήριξη για το πρότζεκτ, ισχυρίζεται ότι τα σχέδια θα βοηθήσουν περισσότερες εθνικές ομάδες να προκριθούν και να βρεθούν στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σκηνή, ενώ αναφέρει πως το γεγονός αυτό θα συμβάλλει στη διάδραση των νέων και τη στενότερη επαφή τους με το άθλημα, αποφεύγοντας «άλλες δραστηριότητες», με τις οποίες ασχολούνται αυτή την περίοδο.

Κάθε ευρωπαϊκή χώρα που αποχωρεί από τη FIFA, πιθανώς να λαμβάνει υποστήριξη από τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ο οποίος έχει ήδη προβλέψει μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εάν ο Ινφαντίνο προχωρήσει σε ριζική αναθεώρηση του διεθνούς ημερολογίου.

Οι Ομοσπονδίες κατέχουν το δικαίωμα (βάσει του άρθρου 18 του καταστατικού) να απαλλαγούν από τη σύμβαση, πραγματοποιώντας ενέργειες έξι μήνες πριν από το τέλος του ημερολογιακού έτους.

Αξιοσημείωτο πως η UEFA παράγει περισσότερα έσοδα από τη FIFA, μετρώντας κέρδος 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ορίζοντα τετραετίας, σε σύγκριση με τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια της FIFA.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος