Και τυπικά στα χέρια του Τοντ Μπόλι η Τσέλσι

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Τσέλσι γνωστοποιεί την οριστική συμφωνία για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου από τον επιχειρηματία Τοντ Μπόλι.

Τέλος εποχής Αμπράμοβιτς λοιπόν και οριστικά στην Τσέλσι που έχει πλέον νέο αφεντικό μετά την διευθέτηση και των τελευταίων διαδικαστικών ζητημάτων που κράτησαν αρκετά, είναι η αλήθεια.

Θυμίζουμε ότι ο πανίσχυρος πρώην πια ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας υποχρεώθηκε να αποχωρήσει αρχικά και στη συνέχεια να πουλήσει τις μετοχές της Τσέλσι λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Αγγλία εξ΄αιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Premier League ενέκρινε αρχικά τη μεταβίβαση των μετοχών στον Μπόλι, όπως γίνεται άλλωστε σε κάθε αλλαγή ιδιοκτήτη των ομάδων του EFL και ακολούθησε η πορτογαλική κυβέρνηση, καθώς ο Αμπράμοβιτς είναι κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου.

Μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ολοκλήρωσε την πώληση της Τσέλσι και των σχετικών εταιρειών σε έναν επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής τον Τοντ Μπολί και την Clearlake Capital.
Αυτή η διαδικασία πώλησης ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, όταν ο κ. Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την πρόθεσή του να πουλήσει το Club μετά από 19 επιτυχημένα χρόνια ιδιοκτησίας. Κατά την πώληση της Λέσχης, ο κ. Αμπράμοβιτς όρισε ότι ο νέος ιδιοκτήτης πρέπει να είναι καλός διαχειριστής του Ομίλου, τα καθαρά έσοδα από την πώληση πρέπει να δωρίζονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και ότι δεν θα επιδιώκει την αποπληρωμή των δανείων που έχουν δοθεί σε θυγατρικές του Λέσχης».

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα ανώτερα στελέχη της Λέσχης ξεκίνησαν αμέσως τις εργασίες για τη συναλλαγή πώλησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος