Βαριά ήττα (73-49) για το Λαύριο από τη Ντιζόν

Το Λαύριο δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικό κόντρα στη Ντιζόν και έχασε με 73-49 σε ματς για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Πλέον το Λαύριο καλείται να κερδίσει την Ουνικάχα την τελευταία αγωνιστική για να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ διατηρεί ελπίδες πρόκρισης και σε περίπτωση ήττας, όμως θα χρειαστεί συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Η ελληνική ομάδα έδειχνε ανταγωνιστική μέχρι τα τέλη του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως πλήρωσε το τραγικό τρίτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια πέταξε λευκή πετσέτα (επιμέρους σκορ 22-13)

Μοναδικοί παίκτες που ξεχώρισαν για το Λαύριο ήταν ο Κακλαμανάκης (14 πόντοι, 13 ασίστ) και ο Κάρτερ (10 πόντοι).

Το ματς 

Το Λαύριο ξεκίνησε το ματς με πολλά «θέματα» στην επίθεση, όπου αδυνατούσε να βρει διαδρόμους προς το καλάθι της γαλλικής ομάδας, ενώ την ίδια ώρα δεν είχε τις απαιτούμενες αμυντικές «απαντήσεις» στον Χόλστεν (2/3 τρίπ.) και στον Κέλι (4 π.), με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει γρήγορα στο 10-2 υπέρ της Ντιζόν. Οι Γάλλοι έφτασαν γρήγορα και στο +10 (17-7 και 19-9) με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να μην μπορεί να ελέγξει το ρυθμό, μέχρι το 24-14 της περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το Λαύριο βρέθηκε μεγαλύτερη ισορροπία, «έσφιξε» την άμυνά του, πήρε περισσότερα πράγματα στην επίθεση απ’ τους Κάρτερ, Μουράτο, Γερομιχαλό και μολονότι βρέθηκε και στο -16 (34-18), κατάφερε μέχρι το τέλος της περιόδου να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (38-29)

Στην τρίτη περίοδο οι Κακλαμανάκης και Γουίλιαμς οδήγησαν επιθετικά την ομάδα του Λαυρίου, που δεν τα… παράτησε και μείωσε σε 7 στο 26’ (45-38) κι έδειξε σημάδια «αντίδρασης». Η Ντιζόν ωστόσο, άρχισε να συνδέεται ξανά πολύ εύκολα με το καλάθι της ελληνικής ομάδας και με ένα επιμέρους σκορ 15-2 χάρις στον επιθετικό «οίστρο» του Χόλστον (4/9 τρίπ.), του Γκαλιού και του Αλινγκέ έφτασε το σκορ στο +20 (60-40) λίγο πριν το φινάλε του δεκαλέπτου.

Με την Ντιζόν να έχει «οικοδομήσει» μία διαφοράς… ασφαλείας, η τέταρτη περίοδος έμοιαζε… τυπικού χαρακτήρα, με τους Γάλλους να διαχειρίζονται με άνεση το προβάδισμά τους, φτάνοντας στο τελικό 73-49 και στην τρίτη εφετινή νίκη τους.

ΝΤΙΖΟΝ (Νέναντ Μάρκοβιτς): Ντουκοτέ, Καμαρντίν, Κάτιτς 4, Κέλι 13 (1), Γουέρ 8, Αλινγκέ 5, Κάρινγκτον 12 (2), Γκαλιού 3 (1), Χόλστον 18 (4), Λουμ 10, Τσ. Σιμόν, Αρ. Σιμόν.

ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Κάρτερ 10, Γερομιχαλός 3 (1), Μουράτος 3, Περσίδης 2 Γουίλιαμς 6 (2), Αμινού 6, Φέργκιουσον, Κακλαμανάκης 14 (13ρ.), Νικολαΐδης 2, Πιλάβιος, Σμιθ 2, Βουλγαρόπουλος 1.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 38-29, 60-42, 73-49

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος