Ιακωβίδης: «Με ενότητα θα πάμε μπροστά ως χώρα»

Την ευχή του ο ντόρος που ακολούθησε όσα είπε στο Τόκιο για την κατάσταση του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού να αποτελέσει την αρχή για ένα καλύτερο μέλλον, εξέφρασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης, τονίζοντας πως δεν θέλει να είναι ο μόνος που θα το «εξαργυρώσει» με χορηγούς και έσοδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών στον Metropolis 95,5 FM:

Για το αν έχει ηρεμήσει από τους Ολυμπιακούς και τις ιδιαίτερες στιγμές που έζησε:

«Δεν έχω ηρεμήσει. Είναι και χειρότερα τα πράγματα από θέμα ηρεμίας. Αρκετές κινήσεις… Πήρε μεγάλη τροπή το θέμα. Να δούμε και μακάρι να είναι η αρχή να βγει κάτι καλό για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εγώ έλεγα το αντίο μου εκείνη τη στιγμή σε φορτισμένη κατάσταση. Είπα σταματάω, δεν μπορώ άλλο, δεν μπορώ να είμαι αποδοτικός γιατί οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Δεν έχω πει ότι δεν σταματάω. Ακόμα το σκέφτομαι. Έχω κρούσεις από αρκετούς χορηγούς πλέον, αλλά όπως έχω πει, το να φτιάξω τη δική μου αθλητική σταδιοδρομία δεν είναι σωστό απέναντι στους συναθλητές μου που τραβάμε το ίδιο κουπί τόσα χρόνια. Θέλω την αξιοπρέπεια. Δεν θέλω να το εξαργυρώσω. Έμαθα από το τίποτα να πηγαίνω Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανθρώπινες καταστάσεις θέλω. Είναι κι άλλοι. Όχι μόνο από το άθλημά μου. Πολλά παιδιά και που πήγαν στους Ολυμπιακούς και που θα πάνε στους επόμενους».

Για τα τι συζήτησε με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Μιλήσαμε αμέσως με τον Υφυπουργό. Έδειξε ενδιαφέρον. Μου έδωσε εγγυήσεις. Μετά το Ράλι Ακρόπολις θα κάνουμε συναντήσεις με εκπροσώπους από όλα τα αθλήματα για να δούμε τι μπορεί να λυθεί. Μακάρι να τηρήσει το λόγο του. Πιστεύω θα το κάνει».

Για το τι είπε με τον Πύρρο Δήμα:

«Είχαμε καθημερινή επικοινωνία. Βρισκόμασταν κάθε μέρα και έχουμε επαφή. Μου λέει ότι στη θέση μου δεν θα έφτανε σ’ αυτό το σημείο που έφτασα εγώ. Αν είμαι εγώ και συνεργαστούμε και συνεχίσω θα έχει την πίστωση χρόνου να δούμε τι μπορεί να κάνει και να κριθεί με το έργο του όπως όλοι μας».

Για το τι τον έχει συγκινήσει από τις αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις του:

«Αυτό πραγματικά είναι πολύ συγκινητικό. Όχι μόνο από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Από όλους. Ο καθένας είναι ξεχωριστός. Έχω λάβει πολλά μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης. Μέχρι να μου προσφέρουν από το υστέρημά τους μου πρότειναν. Με συναρπάζει η ενότητα που δημιουργήθηκε. Αυτό λείπει από τη χώρα αυτή. Ενότητα να πάμε μπροστά. Φιλότιμο υπάρχει. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ίσως δεν έχουν βγει από τον απλό κόσμο. Αν δεν έχεις βιώσει πρόβλημα και κατάσταση δεν ξέρεις πως είναι, δεν έχεις την ενσυναίσθηση».

Για το πρώτο πράγμα που έκανε όταν επέστρεψε:

«Κοιμήθηκα. Πέρασα ένα πολύ δύσκολο βράδυ. Είχα εικόνες από όλη την καριέρα μου τις δυσκολίες, τις φιλίες, όλες τις στιγμές. Ήμουν πολύ φορτισμένος. Έλεγα ότι έφτασα στο τέλος, πέρασαν γρήγορα τα χρόνια. Δεν πέρασα εύκολο βράδυ. Είχε αναποδογυρίσει το σύμπαν μετά τα όσα είπα».

Για το αν κατάλαβε τι έγινε στην Ελλάδα μετά τις δηλώσεις του:

«Από την υποδοχή στο αεροδρόμιο. Είπα… Ώπα τι έγινε εδώ».

Για το ότι τελικά χαιρέτισε επίσημους που τον υποδέχθηκαν:

«Δεν είναι θέμα να ευνοηθώ προσωπικά. Να ευνοηθούμε συνολικά. Το να κλείσω την πόρτα δεν ήταν η κατάλληλη πράξη. Δεν θα κερδίζαμε τίποτα».

Για την άρση βαρών και τα τρία βασικά προβλήματα στο άθλημα:

«Μπορεί να μου δημιουργήσει πρόβλημα αυτή η ερώτηση. Δεν θέλω να την απαντήσω. Αυτή την κουβέντα θέλω να την κάνω εκεί που πρέπει και όταν πρέπει».

Για το τι τον συγκίνησε περισσότερο από τις προσπάθειες άλλων Ελλήνων αθλητών:

«Όλες οι προσπάθειες όλων των αθλητών είναι μεγάλες. Είναι αξιόλογοι όλοι. Αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όλοι έκαναν την προσπάθειά τους, έδωσαν το 100% και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν θέλω να σταθώ πχ στον Ντούσκο ή στον Τεντόγλου. Όσοι βρέθηκαν εκεί είναι όλοι τους ήρωες. Και όσοι δεν βρέθηκαν είναι ήρωες».

Για το αν αισθάνεται ότι ένας αθλητής εκπροσωπεί τη χώρα του;

«Νομίζω ναι. Είναι πιο έντονο το αίσθημα της εκπροσώπησης. Ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και όχι τόσο στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα».

Για τα ποσά που κινούνται στο ποδόσφαιρο και αν τον ενοχλεί:

«Το να μην αποδώσεις καλά είναι φυσιολογικό και στους ποδοσφαιριστές. Σ’ όλους τυχαίνει. Με ενοχλεί όταν βλέπω από ποδοσφαιριστή αδιαφορία. Να μην ιδρώνει τη φανέλα. Δώστα όλα κι ας μην παίξεις καλά. Φύγε από το γήπεδο άσπρος από τον ιδρώτα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος