Η “χρυσή” Α. Εφραίμογλου στο Πρώτο: Aναγκάζομαι πολλές φορές να φεύγω στο εξωτερικό για προετοιμασίες – Δεν υπάρχει εξοπλισμός (audio)


«Η αλήθεια είναι ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα που εκτέλεσα στον τελικό ήταν από τα καλύτερα που έχω κάνει γενικά, δηλαδή ήταν high score, πράγμα που σε συνδυασμό με ένα χρυσό μετάλλιο με κάνουν ακόμα πιο χαρούμενη που συνοδεύτηκε με μια τόσο καλή εκτέλεση και με τόσο καλά προγράμματα. Γενικά όλη η εμπειρία ήταν απίστευτη».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στην 19χρονη πρωταθλήτρια στον Ακροβατικό Διάδρομο Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, η οποία κέρδισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας. Η χρυσή πρωταθλήτρια μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή  «Πρωινή Παρέα» με τον Διονύση Χατζημιχάλη, για τα συναισθήματά της μετά την σπουδαία επιτυχία της, ενώ αναφέρθηκε στα  χαρακτηριστικά του αθλήματος που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα και ως εκ τούτου και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στα 12 περίπου χρόνια που ασχολείται με τον ακροβατικό διάδρομο.

«Ουσιαστικά, η τελική βαθμολογία εξαρτάται από την τεχνική περισσότερο του προγράμματος αλλά και από τη δυσκολία. Δηλαδή, κάθε άσκηση έχει έναν συγκεκριμένο βαθμό δυσκολίας και το κάθε πρόγραμμα αποτελείται από 8 ασκήσεις και κάπως έτσι βγαίνει το σύνολο. Χρειάζεται σίγουρα πολλή σωματική δύναμη. Είναι επίσης ένα άθλημα το οποίο χρειάζεται πολύ, εγκεφαλικά να είσαι εκεί, γιατί υπάρχουν πολλές φορές που είναι τρομακτικό να δοκιμάσεις κάποια καινούρια άσκηση. Πολλοί αθλητές κολλάνε και ξεχνάνε ασκήσεις» ανέφερε αρχικά η 19χρονη πρωταθλήτρια, που έχει μπροστά της, σε έναν μήνα, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

«Το κακό με το άθλημα είναι ότι είναι δύσκολο να βρεις τον εξοπλισμό και σε συνδυασμό με το χώρο. Για παράδειγμα, στο γυμναστήριό μας δεν έχουμε τον πλήρη εξοπλισμό. Οπότε αναγκάζομαι πολλές φορές να φεύγω στο εξωτερικό για προετοιμασίες ώστε να μπορώ να δοκιμάσω προγράμματα γιατί αναγκάζομαι να κάνω προπόνηση σε κομμάτια και να κάνω τα προγράμματα τελικά στον αγώνα, που έχει αρκετές συνέπειες αυτό και σίγουρα το κάνει πολύ πιο δύσκολο» είπε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, ενώ αναφέρθηκε και στο επίπεδο του ανταγωνισμού στον ελληνικό χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος