Η βρετανική κυβέρνηση καταδίκασε τους οπαδούς της Τσέλσι που φώναζαν το όνομα του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Η βρετανική κυβέρνηση χαρακτήρισε σήμερα «εντελώς ακατάλληλο γεγονός» για τους οπαδούς της Τσέλσι να φωνάζουν το όνομα του ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει κυρώσεις λόγω της υποτιθέμενης εγγύτητάς του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι οπαδοί χειροκροτούσαν μερικά λεπτά υπέρ της Ουκρανίας που δέχτηκε επίθεση από τη Ρωσία. Ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, πήρε αποστάσεις από αυτές τις ενέργειες αμέσως μετά τον αγώνα. «Αυτό είναι κάτι που το λέμε. Αν θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, θα πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί», είπε ο Τούχελ, σύμφωνα με την Beta.

«Γνωρίζουμε τα έντονα συναισθήματα που περιβάλλουν την Τσέλσι, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί μια στάση που είναι εντελώς ακατάλληλη αυτή τη στιγμή. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να δείξουν το πάθος και την υποστήριξή τους χωρίς να καταφεύγουν σε αυτά τα πράγματα», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Αφού ο Αμπράμοβιτς αγόρασε την ομάδα το 2003, η Τσέλσι κέρδισε 19 τρόπαια και έγινε ένας από τους καλύτερους αγγλικούς συλλόγους. Λόγω των μεγάλων επενδύσεων και των κερδισμένων τροπαίων, ο Αμπράμοβιτς χαίρει μεγάλης φήμης μεταξύ των οπαδών της Τσέλσι. Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος του επηρέασαν και τον σύλλογο. Ο Αμπράμοβιτς αποφάσισε να βάλει τον σύλλογο προς πώληση και η όλη κατάσταση ενίσχυσε μόνο τη σύνδεση με τους οπαδούς.

Η κυβέρνηση έχει επισημάνει ότι δεν αντιτίθεται στην πώληση του συλλόγου, αλλά υπό ειδικούς όρους. «Είμαστε ανοιχτοί για την πώληση του συλλόγου, είμαστε επίσης έτοιμοι να αλλάξουμε την άδεια (σύμφωνα με την οποία ο σύλλογος είναι εξουσιοδοτημένος να συνεχίσει να λειτουργεί) που θα επιτρέψει την πραγματοποίησή της, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: Politika.rs

Επιμέλεια – Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος