Η UEFA θα επιστρέψει τα χρήματα στους οπαδούς της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης που κινδύνεψαν στον περσινό τελικό του Champions League

H UEFA θα επιστρέψει χρήματα σε όλους τους οπαδούς της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης που παρακολούθησαν τον τελικό του UEFA Champions League πέρυσι, μία κίνηση που θα τις κοστίσει εκατομμύρια ευρώ αλλά αποτελεί την αποζημίωση για τα λάθη που έκανε η ίδια στην διοργάνωση του μεγάλου τελικού μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ.

Στην έκθεσή της, η UEFA καταλήγει στο συμπέρασμα πως μονάχα η ψυχραιμία των οπαδών της Λίβερπουλ απέτρεψε μια «καταστροφή με πολλούς θανάτους». Η UEFA παραδέχθηκε πως τον τελικό παραμέρισε την ασφάλεια και την προστασία των οπαδών, πως η γαλλική αστυνομία συμπεριφέρθηκε ανίκανα, μάλιστα εκτοξεύοντας και δακρυγόνα στο μαζεμένο πλήθος, ενώ παραδέχθηκε επίσης πως ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν, διόγκωσε τον αριθμό των οπαδών χωρίς εισιτήριο ώστε να καλύψει τις αποτυχίες της διοργάνωσης του τελικού εκείνη την μέρα.

Η UEFA έχει ήδη απολογηθεί και έχει υποσχεθεί να εφαρμόσει της συστάσεις της έκθεσής της, αλλά αυτή θα είναι η ολοκληρωτική πράξη που θα αποδεικνύει την μεταμέλειά της και θα της κοστίσει εκατομμύρια ευρώ.

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Η UEFA θα εφαρμόσει ένα ειδικό σύστημα επιστροφής χρημάτων για τους φιλάθλους που επλήγησαν περισσότερο κατά την είσοδό τους στο Stade de France στις 28 Μαΐου 2022.

Οι επιστροφές χρημάτων θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους φιλάθλους με εισιτήρια για τις θύρες Α, Β, Γ, Χ, Υ και Ζ όπου αναφέρθηκαν οι πιο δύσκολες συνθήκες. Επιπλέον, όλοι οι φίλαθλοι που σύμφωνα με τα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης δεν εισήλθαν στο στάδιο πριν από τις 21:00 CEST (την αρχικά προγραμματισμένη ώρα έναρξης) ή που δεν μπόρεσαν να εισέλθουν καθόλου στο στάδιο, θα δικαιούνται επιστροφή χρημάτων. Τέλος, η UEFA θα προσφέρει επιστροφή χρημάτων σε όλους τους φιλάθλους που αγόρασαν εισιτήρια προσβασιμότητας μαζί με εκείνα των συνοδών τους.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα κριτήρια, το ειδικό σύστημα επιστροφής χρημάτων καλύπτει το σύνολο των εισιτηρίων που διέθεσε η Λίβερπουλ για τον τελικό, δηλαδή 19.618 εισιτήρια. Λόγω της φύσης της αρχικής διαδικασίας πώλησης εισιτηρίων, κατά την οποία οι οπαδοί της Λίβερπουλ αγόρασαν εισιτήρια από την Λίβερπουλ και όχι απευθείας από την UEFA, η UEFA ζήτησε από τον σύλλογο να εφαρμόσει τις επιστροφές για να διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων και για λόγους ευκολίας της διαδικασίας. Ο σύλλογος επιβεβαίωσε ευγενικά ότι θα εφαρμόσει το ειδικό σύστημα επιστροφής χρημάτων.

Κατά συνέπεια, η UEFA θα επιστρέψει στην Λίβερπουλ τη συνολική αξία αυτών των εισιτηρίων και η ομάδα θα διεκπεραιώσει στη συνέχεια τις επιστροφές στους οπαδούς της.

Οι επιστροφές χρημάτων στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης που πληρούν τα κριτήρια επιστροφής χρημάτων θα διεκπεραιωθούν με βάση τα αιτήματα που θα ληφθούν από τον αγοραστή του εισιτηρίου μέσω της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών της UEFA. Το ίδιο ισχύει και για τους ουδέτερους οπαδούς που αγόρασαν εισιτήρια απευθείας από την UEFA και οι οποίοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

Υπενθυμίζουμε επίσης στους φιλάθλους ότι, όπως ανακοίνωσε η Πρεσβεία της Γαλλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κάτοχοι εισιτηρίων που έπεσαν θύματα εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο Παρίσι μπορούν να καταγγείλουν την περίπτωσή τους στις αρμόδιες γαλλικές αρχές. Το έντυπο καταγγελίας είναι διαθέσιμο στα αγγλικά και μπορείτε να το αποκτήσετε μέσω αυτού του συνδέσμου και, αφού το συμπληρώσετε, θα πρέπει να το αποστείλετε στον Γάλλο εισαγγελέα χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση που αναφέρεται στο έγγραφο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος