Μια εκδήλωση ποδηλατικού τουρισμού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα. Παρά τις πολιτικές εξελίξεις λόγω των εκλογών, η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α) διοργάνωσε το Brevet Αττικής 200χλμ., μια διαδρομή μεγάλης απόστασης- όπως ονομάζεται με αφετηρία το 6o Athens Bike Festival στο Γκάζι.
Όπως δήλωσε στο ert.gr o Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Α Γιώργος Καλαπόδης, στο Brevet Αττικής δήλωσαν συμμετοχή 667 ποδηλάτες, πήραν εκκίνηση 550 από όλη την Ελλάδα (Χίο – Μυτιλήνη- Κρήτη – Βόρεια Ελλάδα κα) και αρκετές γυναίκες.
Η διαδρομή των 200χλμ ήταν: Γκάζι – Σούνιο- Κορωπί – Σχοινιάς – Γκάζι.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση ποδηλασίας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της Γαλλικής Λέσχης – Brevets de Randonneurs Mondiaux – Audax Club Parisien.
Από το 2014, ο φορέας διαχείρισης των Brevet στην Ελλάδα είναι η Λέσχη Ποδηλατικού Τουρισμού Ελλάδας – Audax Randonneurs Grece.
Τα Brevets παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας έχουν στόχο να προσελκύσουν νέους (όχι ηλικιακά) ποδηλάτες, δοκιμάζοντας τα όρια τους.
Από το control του Κορωπίου
Από το πέρασμα στην Αγία Παρασκευή
Επόμενο ραντεβού το Brevet Ελικώνα 300χλμ.
Ρεπορτάζ: Κούρτη Άννα
Φωτογραφίες: ERT.GR
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος