Η πιθανότερη σύνθεση της Team USA εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Ποια θα είναι –ενδεχομένως– τα πρόσωπα της νέας φουρνιάς πρωταθλητών.

Έχοντας κατακτήσει το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό της μετάλλιο και με το 25% του χρόνου ήδη χαμένο λόγω της αναβολής ενός έτους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η ομάδα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη γενιά Ολυμπιονικών.

Η πιθανότερη σύνθεση της Team USA εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Βέβαια, οι προθεσμίες δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόβλημα για την αμερικανική αποστολή· αντίθετα με τα υπόλοιπα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, τείνει να γνωστοποιεί τις τελικές της επιλογές μερικούς μήνες πριν από την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης.

Η πιθανότερη σύνθεση της Team USA εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Οι δύο επικρατέστεροι για τη θέση του προπονητή

Με τη θέση του Γκρεγκ Πόποβιτς να κρίνεται ως επισφαλής, ο άμεσος συνεργάτης του εφέτος, Στιβ Κερ, ίσως αναλάβει τα ηνία και να ηγηθεί της προσπάθειας της Team USA για διατήρηση των σκήπτρων. Εν όψει τόσο του Μουντομπάσκετ του 2023, όσο και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, ο τεχνικός των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς φαίνεται πως είναι το φαβορί για τη διαδοχή του «θρυλικού» κόουτς των Σαν Αντόνιο Σπερς· ακόμη ένας υποψήφιος, είναι ο Έρικ Σπόελστρα. Γνώριμο πρόσωπο, από την περίοδο πριν από την αναχώρηση για την Ιαπωνία· καθώς, συντόνιζε το πρόγραμμα της επίλεκτης ομάδας αθλητών που δυνητικά θα βρίσκονταν στη δωδεκάδα. Δύο φορές πρωταθλητής NBA με τους Μαϊάμι Χιτ, έκτος προπονητής στην ιστορία του θεσμού με εξακόσιες νίκες ως μέλος μίας ομάδας.

Η πιθανότερη σύνθεση της Team USA εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Θαμπώνοντας από τη λάμψη της υπερδύναμης

Όσον αφορά τα γκαρντ· ευρισκόμενος στα 36 του, ο Στέφεν Κάρι πιθανώς να πραγματοποιήσει την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες· αν και έχει αναδειχθεί δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Ο Στιβ Κερ θα κάνει τα πάντα ώστε να αποσπάσει την καταφατική του απάντηση. Σχεδόν δεδομένη θεωρείται η παρουσία του ΤζέιΡου Χόλιντεϊ, ο οποίος ήταν καταλυτικός παράγοντας πορεία των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι το χρυσό μετάλλιο· ενώ, θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία και στον Μπράντλεϊ Μπιλ που απείχε από τους εφετινούς Αγώνες λόγω του πρωτοκόλλου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας κατά του COVID–19. «Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό» για τον Τρέι Γιανγκ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Τζέρι Κολάντζελο. Ταυτόχρονα, εξαιρετικοί παίκτες όπως οι Ντέβιν Μπούκερ, Κρις Μίντλετον, Ζακ ΛαΒίν, Ντέιμιαν Λίλαρντ, Άντονι Έντουαρντς & Πολ Τζορτζ θέτουν επίσης ισχυρή υποψηφιότητα για συμμετοχή στους Αγώνες.

Στις θέσεις των φόργουορντ, οι Κέβιν Ντουράντ & Τζέισον Τέιτουμ θα αποτελέσουν –εκτός απροόπτου– τους βασικούς πυλώνες της Team USA· ο θηριώδης Ζάιον Γουίλιαμσον των Νιού Όρλεανς Πέλικανς, μαζί με τον Μικάλ Μπρίντζες των Σάρλοτ Χόρνετς –φαινομενικά– θα τους πλαισιώσουν, εκτός αν προτιμηθεί μία πιο πεπειραμένη προσέγγιση και επιλεχθεί εν τέλει ο Ντρέιμοντ Γκριν των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς· με τους Ντάνκαν Ρόμπινσον (Μαϊάμι Χιτ) & Τζο Χάρις (Μπρούκλιν Νετς) να μη συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες λόγω του ήδη υπάρχοντος αστείρευτου επιθετικού ταλέντου.

Η πιθανότερη σύνθεση της Team USA εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Στους σέντερ, υπήρξε προβληματισμός για τη διαθεσιμότητα των επιλογών· ο Μπαμ Αντεμπάγιο λογικά θα βρεθεί σε δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα, με τους Έβαν Μόμπλεϊ (Κλίβελαντ Καβαλίερς) & Μάιλς Τέρνερ (Ιντιάνα Πέισερς) να συνθέτουν το παζλ στη γραμμή των ψηλών.

Η πιθανότερη σύνθεση της Team USA εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος