Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μαρόκου «απέδρασε» από τη Γουινέα, το κλίμα παραμένει αβέβαιο εν μέσω πραξικοπήματος

Ανακουφισμένοι Μαροκινοί ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο τους καθώς αναχωρούσαν από τη Γουινέα, μετά το κλείσιμό τους στο ξενοδοχείο, τις πρώτες ώρες της στρατιωτικής εξέγερσης την Κυριακή (05/09).

Η εθνική ομάδα του Μαρόκου βρέθηκε στο Κόνακρι για να δώσει αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τη Δευτέρα, αλλά ξύπνησε την παραμονή της αναμέτρησης από τον ήχο των πυροβολισμών κοντά στο ξενοδοχείο της, καθώς οι στρατιώτες προσπαθούσαν να ανατρέψουν τον επί σειρά ετών πρόεδρο της Γουινέας, Αλφά Κοντέ.

Οι Μαροκινοί διπλωμάτες μπόρεσαν να διαπραγματευτούν την αναχώρηση για την ομάδα τους εν μέσω αβεβαιότητας και η αποστολή «πέταξε» μακριά από τη χώρα αργά την Κυριακή, λίγες ώρες μετά την αναβολή του αγώνα.

Οι παίκτες δημοσίευσαν εικόνες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους επιβάτες να ξεσπούν τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο τους, καθώς το αεροπλάνο απογειωνόταν για το Μαρόκο.

Όταν η πτήση προσγειώθηκε στο Ραμπάτ νωρίς τη Δευτέρα, ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Ατσράφ Χακίμι, έγραψε στο Twitter: «Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα και την υποστήριξη, ήταν μια πολύ έντονη ημέρα, αλλά, δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά και στο Μαρόκο».

Η ομάδα έφυγε από το ξενοδοχείο για το ταξίδι μιας ώρας στο αεροδρόμιο του Κόνακρι με δύο λεωφορεία, τα οποία επευφημήθηκαν από τους ντόπιους που είχαν βγει στους δρόμους.

Ο προπονητής του Μαρόκου, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, είχε περιγράψει νωρίτερα την αγωνία της ομάδας του, καθώς ήταν εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο, όχι μακριά από το προεδρικό μέγαρο.

«Ακούγαμε πυροβολισμούς εκεί κοντά όλη την ημέρα. Περιμένουμε άδεια για να πάμε στο αεροδρόμιο, προς το παρόν είμαστε εγκλωβισμένοι. Ένα αεροπλάνο μας περιμένει, αλλά δεν μας επιτρέπεται να φύγουμε. Οι παίκτες ανησυχούν» δήλωσε στην “L’Equipe” νωρίτερα την Κυριακή.

Δεν έχει υπάρξει καμία άμεση είδηση για την τύχη της εθνικής ανδρών της Γουινέας.

Όπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιακός έχει τρεις παίκτες στην εθνική ομάδα της Γουινέας, τους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά και τον Μαμαντού Κανέ.

Ο αμυντικός της Τουλούζ, Ισιάγκα Σίλα, είπε ότι οι παίκτες προσπαθούσαν να μάθουν πώς θα μπορούσαν να επιστρέψουν.

«Θα είναι λίγο περίπλοκο να επιστρέψουμε στην Ευρώπη» είπε στη “L’Equipe” και συμπλήρωσε: «Ανησυχούμε γι’ αυτό. Όλα είναι κλειστά, το αεροδρόμιο είναι κλειστό. Πήγαμε να δούμε τον προπονητή για να μάθουμε πώς επρόκειτο να επιστρέψουμε στις ομάδες μας. Αλλά ακόμα δεν ξέρουμε. Βρισκόμαστε 10 λεπτά από το αεροδρόμιο, αλλά δεν μπορούμε να κουνηθούμε».

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος