Η Λάρισα άντεξε στην πίεση του Άρη και πήρε το «ντέρμπι» με 84-81 (Highlights)

Στην επιστροφή της Basket League, η Λάρισα κατάφερε να αντέξει την πίεση του Άρη και στο τέλος επικράτησε με 84-81 χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Μούντι στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Με αυτή τη νίκη, η Λάρισα πλέον έχει ρεκόρ 3-7, αποφεύγοντας την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ από την άλλη πλευρά, οι Θεσσαλονικείς έπεσαν στο 4-6.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και στα πρώτα πέντε λεπτά της έφτασαν να προηγούνται με 10-2. Στη συνέχεια, ο Άρης κατάφερε να βελτιώσει την επιθετική του λειτουργία έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Χάνλαν. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη Λάρισα να έχει ένα ισχνό προβάδισμα (22-19), καθώς ο Χάνλαν μείωσε με μια ατομική ενέργεια.

2ο δεκάλεπτο

Η Θεσσαλική ομάδα κατάφερε να ξεκινήσει πιο «ζεστά» και στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με πρωταγωνιστές τον Τσαϊρέλη και τον Ζάρα. Μάλιστα, με ένα καλάθι του Γκριν, η ομάδα του Φώτη Τακιανού προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (33-23). Σε εκείνο το σημείο, οι Θεσσαλονικείς «έτρεξαν» ένα σερί 9-0 και κατάφεραν να φέρουν και πάλι το ματς στον πόντο. Το πρώτο μέρος του ματς ολοκληρώθηκε με μια εύστοχη βολή του Ζάρα και το σκορ στο 45-41 υπέρ των γηπεδούχων.

3ο δεκάλεπτο

Οι δυο ομάδες βελτίωσαν αισθητά τις άμυνές τους στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος στο ματς και έτσι καμία από τις δύο δεν μπορούσε να αποκτήσει υπέρ της μια διαφορά «ασφαλείας». Οι γηπεδούχοι με ένα καλάθι του Ουσμάν Κρουμπαλί ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στους δέκα πόντους (63-53) λίγο πριν τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό τελείωσε με τη Λάρισα να προηγείται με διψήφια διαφορά (66-56) χάρη σε ένα τρίποντο του Χάντσον.

4ο δεκάλεπτο

Ο Άρης έβαλε «φωτιά» στο ματς, καθώς κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του γηπέδου στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Μάλιστα, περίπου 3 λεπτά πριν το φινάλε, μείωσε στον πόντο χάρη σε ένα καλάθι του Άντονι Κάουαν Τζούνιορ. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης έβαλε και μπροστά τους «κίτρινους» στο σκορ (77-78) περίπου 2 λεπτά πριν από τη λήξη του ματς.

Το τρίποντο του Παπαντωνίου ήταν κομβικό για τους γηπεδούχους περίπου μισό λεπτό πριν το τέλος του παιχνιδιού, καθώς έβαλε μπροστά με τρεις πόντους την ομάδα του (82-79). Ο Ουίλιαμς στη συνέχεια μείωσε με ένα ντράιβ σε 82-81 και στη συνέχεια ο Τσαϊρέλης έκανε λάθος, το οποίο έδωσε το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να «κλέψουν» το διπλό. Ωστόσο, αυτό δεν ήρθε ποτέ, καθώς ο Κάουαν έκανε το λάθος και μετά ο Μούντι ευστόχησε και στις δύο βολές (84-81). Στην τελευταία προσπάθεια του Άρη να στείλει το ματς στην παράταση, ο Καμάρας αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και έτσι η Λάρισα πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη με 84-81.

Οι κορυφαίοι

Ο Ουσμάν Κρουμπαλί ήταν αυτός που ξεχώρισε για τους νικητές σήμερα, καθώς είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στο πλευρό του με αξιώσεις στάθηκε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε με τη σειρά του ο Μούντι που χάρισε με τις βολές τη νίκη στην ομάδα του.

Για τον Άρη σήμερα ξεχώρισε ο «μοιραίος» στο τέλος Άντονι Κάουαν Τζούνιορ, ο οποίος σταμάτησε στους 24 πόντους και τις 9 ασίστ. Επάξια δίπλα του στάθηκε ο Ολίβιε Χάνλαν, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα, ωστόσο αποβλήθηκε με 5 φάουλ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Πολύτιμη ήταν η παρουσία του Γκριν, ο οποίος έκανε και double-double με 12 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 45-41, 66-56, 84-81

Το φύλλο αγώνα

Λάρισα – Άρης 84-81

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Τσολάκος, Αγραφιώτης Ι.
Δεκάλεπτα:22-19, 45-41, 66-56, 84-81
Λάρισα (Φώτης Τακιανός): Χάντσον 10 (1), Κρουμπάλι 20 (2), Τσαϊρέλης 14, Γκριν 12 (2), Μούντι 13, Βησαρίου, Σπυρόπουλος, Ζάρας 8 (1), Καράμπελας, Παπαντωνίου 7 (1).

ΆΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Κάουαν 24 (1), Νετζήπογλου 2, Γουίλιαμς 9 (1), Χάνλαν 21 (4), Κελί 12, Τζούστον, Καμάρας, Σιδηροηλίας 10 (2), Πουλιανίτης, Λόκετ, Κώττας 3.

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος